Rétvári: Az ellenzék is felülvizsgálta volna a nyugdíjakat

2011. május 18. 13:05

A KDNP alelnöke a három ellenzéki párt 2010-es választási programjából vett idézetekkel hívta fel a figyelmet arra, mekkorát változott az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye a korkedvezményes nyugdíjak kérdésében. Rétvári szerint mindegyik párt programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj-lehetőségének felülvizsgálata.

2011. május 18. 13:05

Rétvári Bence szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a korkedvezményes nyugdíj felülvizsgálata. A KDNP alelnöke szerint egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a kérdésben. A politikus felidézte, az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta: „Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és afölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit.”

Az LMP választási programjának 101. oldalán az szerepel: „A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell”. A Jobbik választási programjának 34. oldalán pedig az olvasható, hogy „az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk”. Rétvári szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása, most mégis ellenzik, hogy tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

Rétvári szerint az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a társadalmi problémák megoldásában érdekeltek: úgy véli, sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, megtévesztő rémhírkeltésen.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itstrue
2011. május 18. 16:54
Természetes, hogy a rokinyugdíjakat felül kell vizsgálni, mindenki ismeretségi körében van jópár olyan aki fizetett érte azért van neki és páran akik tényleg rászorultak. A két dolog nem ugyanaz, nem kell mindenkit egy kalap alá venni. A rendvédelmiseknek a HSZT (törvény) írta elő, ezen lehet változtatni, sőt kb 5 éve változtattak is és további szigorításokat terveztek ezt házon belül is mindenki tudta. Visszamenőlegesen viszont ilyen dolgot megtenni ez nem szerepelt semmelyik párt programjában és azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy a kormány most olyasvalamit művel amibe könnyedén bele is bukhat. Erre utaltak tegnap a Parlamentben is. A legrosszabb ami történhet egy emberrel, ha már nincs veszteni valója, mert akkor mindenre képes. Egy aktív BM dolgozó 62 éves koráig kell ezentúl dolgoznia, nem fogja félteni az állását, ilyet bármikor bárhol kap. Sőt!
Samsa
2011. május 18. 16:50
Bencike, azért ezzel a pálfordulásos dologgal nem nagyon kéne neked vagdalkoznod.Szépen olvasgasd át miket pofáztatok, 2010, telén, tavaszán és mit tesztek most.
civilina
2011. május 18. 15:10
"Rétvári Bence szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a korkedvezményes nyugdíj felülvizsgálata." Erre csak azt tudom mondani, az ellenzék megteheti, hogy bután, felelőtlenül ellenkezzen, a kormánynak viszont felelősséggel és okosan kell kormányoznia. Más kérdés, hogy Magyarország végre megérdemelné, hogy néhány kérdésben politikai konszenzus alakuljon ki. Ilyen pl. az állami költségvetés kiadási oldalának felülvizsgálata, ha kell átszervezése és valamennyire hatékonnyá tétele is. Elismerem, hogy nagyon hálátlan feladat, ez csak viszi a népszerűséget, de mint feladat és probléma kitartónak bizonyult, hiszen eddig minden kormány megörökölte. Egyszer valakinek már jó lenne megoldania, és nem magunk előtt tolni évtizedekig azzal a megfontolással, hogy a következő kormány biztos bukását jelentheti. Ennél azért felelősebben lehetne végre ellenzékben is viselkedni.
cinciri
2011. május 18. 14:58
Finomhangolás!!! A T. Kormány jelenleg úgy viselkedik mint elefánt a porcelán boltban. Akár a pofátlan végkielégítésekről beszélünk, akár a korkedvezményes nyugdíjakról, nopláne az alkotmánybíróságról. Egyfolytában kiöntik a gyereket a fürdővízzel együtt... Mondom ezt úgy, hogy h nehéz lenne engem a kormánnyal szembeni elfogulatlansággal vádolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!