Rákosrendezőn lehet a Vidámpark új helye

2011. május 25. 08:11

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes szerint több új helyszín is szóba került, hová költözzön a Vidámpark. A MÁV sajtóosztálya nem cáfolta, hogy előkészületek folynak annak érdekében, a Vidámpark a Rákosrendező pályaudvarra költözzön - írja a Blikk.

2011. május 25. 08:11

A zuglói Rákosrendező pályaudvarra költözhet a Vidámpark - írja a Blikk. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere megerősítette a lap értesüléseit. Papcsák közölte, a testület foglalkozik a kérdéssel, és már voltak is előzetes egyeztetések a témában a vasúttal és a fővárossal. A Vidámparknak Zuglóban a helye. Van is itt szabad terület, 136 hektáron világszínvonalú parkot lehet kialakítani - fogalmazott.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes szerint több helyszín is szóba került, ahová a Vidámpark költözhet. Csomós elmondta, legalább 50 hektáros területre van szükség. A beruházás költségeit magántőke fedezné, több vállalkozó is érdeklődik a lehetőség iránt - közölte.

A MÁV sajtóosztálya elismerte, hogy előkészületek folynak a pályaudvar hasznosításáról, és nem cáfolták, hogy folynak az előkészületek a Vidámpark ideköltöztetése érdekében.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2011. május 25. 10:17
Az állatkert bővítése mindenképpen jó hír. Ezt már rég meg kellett volna lépni. Az egykori Angolpark helyén kialakított Vidámpark már húsz évvel ezelőtt is lepusztult, szomorú hely volt - azóta csak romlott. Rég oda kellett volna adni a területet az állatkertnek. Örülök, ha ez most végre megvalósul. Ettől persze még föl lehet építeni valahol Budapesten egy kalandparkot vagy hasonlót, akár a Vidámpark bizonyos eszközeinek a felhasználásával is. Nem tudom, hogy a most fölmerült helyszín alkalmas-e, mindenesetre annyi tény, hogy vonaton pikk-pakk elérhető, és a régi helyszíntől sem esik messze.
==T==
2011. május 25. 10:06
Fogadjunk, hogy ezt nem meri kirakni a mandi: http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/alanyi_jogon_adna_lakast_a_kormany_a_tenni_akaro_romaknak.150001.html
Julio Salazar
2011. május 25. 09:18
Egyáltalán mi a fenének kell manapság Vidámpark ?! Normális ember szerintem nem megy oda.
ulrik
2011. május 25. 08:44
136 hektár? Van ott annyi hely? (a Margitsziget 96, a Városliget 100 hektáros) Vagy a vasúttörténeti parkkal, ipari ingatlanokkal együtt? A sínek fölé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!