Nyereséges Gyurcsány alapítványa

2011. május 31. 13:22

Annak ellenére zárta több mint 75 millió forintos nyereséggel a tavalyi évet a Táncsics Alapítvány, hogy csökkent a költségvetési támogatása.

2011. május 31. 13:22

Több mint 75 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Táncsics Alapítvány. Közleményük szerint ez azért különösen jó eredmény, mivel az MSZP választási veresége miatt az alapítvány költségvetési támogatása jelentősen csökkent, és közben új programok szervezésébe is kezdtek.

Kitérnek arra, hogy a pénzügyi eredmény elsősorban a kiadások radikális csökkentésének és a költségszerkezet átalakításának köszönhető. Az alapítvány kisebb irodába költözött, értékesítette felesleges eszközeit, elbocsátotta 12 munkatársát, jelentősen mérsékelte a kapcsolat.hu portál működtetésére szánt összeget, valamint alacsonyabb lett az igazgató fizetése is.

A Táncsics Alapítvány mérlegbeszámolója szerint az elmúlt évben 405 millió forint állami támogatás kapott, szemben az előző évi 564 millióval. Ezenfelül 27 millió forintja származott kamatokból, összbevétele így 437 millió forint volt. Tevékenységére 322 millió forintot, közvetlen költségeire mintegy 40 millió forintot költött az alapítvány, azaz kiadásai nagyjából 362 millióra rúgtak.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. május 31. 15:08
Kicsiben és közpénzből megy ez Fletónak, "nyereséges" :)
Aromó
2011. május 31. 14:31
annyira dúl itt vaze az elnyomás és a diktatúráskodás, hogy még nyereséges pártalapítványuk is van. Toprony, Jancsi, egysegelem, hogy is van ez? Más olvasatban: hol marad az elszámoltatás??
Honfi-fi
2011. május 31. 14:11
75 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet ---------------------------------------------- Kiosztották a pajszerokat és szétküldték az országban a pajszer-kommandókat pénzt szerezni. Ha már a hagyó féle pénzlenyúlós technikák befagytak?
drieno
2011. május 31. 14:06
ez ugye az a pénz, amit a pártok azért kapnak, hogy a "holdudvart" etessék itassák, a "háttérintézményeket" finanszírozzák és ezt kezelgeti a böszme gondolom, szelektált kicsit, kinek ad és mire, ki áll be a sorba és ki nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!