Még a héten lecserélik a Moszkva tér-táblákat

2011. május 17. 08:07

A közterület-átnevezések mintegy 21,5 millió forintos költséget jelentenek a BKV-nak. A volt Roosevelt téren már a Szécheny István tér tábla látható, és a héten kihelyezik az Elvis Presley park táblákat is. Gyűjtők miatt az utóbbiakból tartalékot is gyártanak.

2011. május 17. 08:07

Már a Széchenyi István tér tábla látható a volt Roosevelt téren, a Moszkva téren a héten cserélik Széll Kálmán térre a táblákat, és szintén napokon belül helyezik ki az Elvis Presley park táblákat is a Margit híd budai hídfőjénél. Utóbbiakból két tartalékot is gyártanak: attól tartanak ugyanis, hogy a táblák gyűjtők zsákmányaivá válhatnak.

A megváltozott nevű köztereken élőket levélben értesíti az önkormányzat a változásról. A lakosok illetékmentesen kicserélhetik lakcímkártyájukat és forgalmi engedélyüket az okmányirodában. A cserére nincs határidő. A céges papírok cseréjét azonban nem finanszírozza az önkormányzat, amelynek költsége egy-egy társaság esetében több tízezer forint is lehet.

A közterület-átnevezések várhatóan mintegy 17 millió Ft + ÁFA utastájékoztatási költséget jelentenek a BKV-nak. A Széll Kálmán téren a 61-es és az 59-es villamoson már lecserélték a táblákat, a Combinókon hétfő este kezdődött meg a csere, a buszok a jövő héten következnek, a metrómegálló pedig a hónap végén. A 2-es villamosra már felszerelték a Roosevelt teret leváltó Széchenyi István tér táblákat.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy vélemény
2011. május 17. 17:45
Nem értem. Tarlós az Orbánpártban kifejezetten az értelmesebbek közé tartozik. A rendszerváltás után valóban indokolt volt a kommunista, munkásmozgalmi nevek megváltoztatása, de ezt az Antall kormány és a fővárosban Demszky főpolgármestersége idején megtörtént. De azóta eltelt már több, mint húsz év. Az, hogy esetleg néhány ember személyes indíttatásból vagy intellektusánál fogva leragadt a ruszkizáson, komcsizáson azzal semmi gond nincs. De mondjuk Orbánnak vagy Tarlósnak több eszének, és diplomáciai érzékének kellene lenni annál, hogy az ezeknek kedvezés miatt hatalmas erkölcsi és anyagi károkat okozzon az országnak. Nem lehet annyira ostoba egy politikus, hogy ne látná be, hogy a Roosevelt tér vagy a Moszkva tér mostani átnevezése komoly negatív hatást vált ki a mostani magyar politikai vezetéssel és sajnos ennek révén Magyarországgal szemben. Egyik oldalról joggal elvárjuk például az orosz államtól, hogy gondoskodjon az Oroszországban elhunyt magyar katonák sírjairól és akkor mi a fenének kell most táptalajt adni az ottani nacionalistáknak. A kádár rendszerben a magukra valamit adó emberek már csakazértis Kalefnek hívták a Moszkva teret, de már hál Istennek kimentek az oroszok, nem ezen kéne már lovagolnunk. Széll Kálmán? A történelemben jártasabbak talán már hallottak róla, de azért nem a magyar történelem legnagyobb alakja és amúgyis csak rövid ideig volt elnevezve róla a tér. A Moszkva tér már sokkal történelmibb névvé vált. Aki ismeri a magyar történelmet az úgyis tudja, hogy az elnevezés mikor mit jelentett, akár mondjuk 1956-ban, amikor ott is küzdött a magyar ifjúság az oroszok ellen. Aki meg fütyül erre annak ma már a Széll Kálmán név max. az orbáni eszement gazdaságpolitikát, nem pedig a történelmi múltunkat fogja jelenteni.
derführer
2011. május 17. 12:06
Csak nehogy egyszer a körúton menjen végig a nagyrabecsült delegáció a Petőfi híd felöl. Ferenc meg József. zsűrös dolgok ezek, abból az irányból. A ferenc meg duplán. A végén még kiderül, hogy a Petőfi sem anyakönyvezett név, lehet egész környéket átnevezni.
lavor
2011. május 17. 11:42
Mikor lesz már vége ennek az átnevezési hullámnak?
advocaat
2011. május 17. 10:31
Miért kettőződnek meg a kommentjeim? Tán a Google Chrome miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!