Marx és Engels helyén áll majd Tisza István szobra

2011. május 31. 09:25

Az avatási ünnepségen Orbán Viktor tart beszédet.

2011. május 31. 09:25

Október 31-én avatják fel a budapesti Jászai Mari téren Tisza István néhai miniszterelnök szobrát - írja a Magyar Hírlap. A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor kormányfő is - közölte a Ferencvárosi Polgári Szalonban Tőkéczki László történész, a szoborbizottság elnöke.

Az 1918. október 31-én meggyilkolt államférfinak a Tisza István-emlékév alkalmából állítanak szobrot: az egykori miniszterelnök 150 éve született.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stromboli
2011. május 31. 23:59
Ennyire műveletlenek lennének a kommentálók? Az I. világáborúba nem Tisza István vezette az országot, hanem ez már a kiegyezéstől kezdve nyilvánvaló volt, mert: nem türhették, hogy Európa közepén legyen egy felosztahtó birodalom, az Osztrák Magyar Monarchia.
kukagyerek
2011. május 31. 17:22
"marx és engels helyén áll majd Tisza István szobra" De, először gondosan fertőtleníteni a helyet!
locust
2011. május 31. 14:56
Bárdossy László, Teleki Pál, Bethlen István is simán kaphatna szobrot. De a legjobb lenne ha a belső Erzsébetváros közepén lenne egy nagy hímvessző szobor, aztán lehet menni oda ajvékolni.
Tyrker
2011. május 31. 13:43
Ugyan nem helyeselhető a Trianonért magyar részről elsődleges felelősséget viselő Tisza Istvánnak szobrot állítani, de mondjuk nem is tragédia - csak furcsa. A magam részéről egyébként azt támogatnám, hogy több szobrot már ne emeljünk politikusoknak, több közterületet már ne nevezzünk el politikusokról. Tudósokról, művészekről, sportolókról stb. igen, de politikusokról ne. Abból mindig csak baj és viszály származik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!