Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Már nem védi Bajnait az Őrezred

2011. május 31. 10:33

Egy kormányrendelet értelmében minden volt miniszterelnököt megillet az utóbiztosítás a távozását követő egy évben. Bajnai Gordon esetében ez vásárnap éjfélkor járt le - írja az Index.

2011. május 31. 10:33

Vasárnap éjféltől már nem vigyáz Bajnai Gordonra a Köztársasági Őrezred, miután az Orbán-kormány megalakulásának, és egyben a volt kormányfő leköszönésének első évfordulóján megszűnt a jogszabályban előírt jogosultsága az utóbiztosítása. Egy kormányrendelet értelmében minden volt miniszterelnököt megillet a védelem a távozását követő egy évben. Ezen idő alatt Bajnai XII. kerületi villáját őrszemélyzettel és technikai eszközökkel is védte a Köztársasági Őrezred. Szintén előírás a munkahely védelme. Bajnai esetében ez 2010. december 21-ig a Parlament volt, ami eleve védett objektum, ezt követően azonban lemondott munkahelye védelméről.

Az utóbiztosítás ideje alatt jogosult volt hivatásos állományú gépjárművezető által vezetett, felső középkategóriájú gépjármű használatára is, melynek költségei a Köztársasági Őrezredet terhelték. A védelem lejártával a védett személy lakásába felszerelt biztonságtechnikai eszközöket le kell szerelni, ám térítés ellenében át lehet adni neki a berendezéseket. Bajnai az eszközök egy részét megvásárolta, a többit leszerelték.

Gyurcsány Ferenc védelme tovább tartott, mint egy év: az utóbiztosítást az akkor rendészeti miniszter másfél hónappal meghosszabbította. Az intézkedést Gyurcsány továbbra is aktív közéleti tevékenységével és az emiatt fennálló veszélyeztetettséggel indokolták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!