Májusban felrakják az új utcanévtáblákat

2011. május 03. 14:58

Várhatóan még ebben a hónapban legyártatják, illetve kihelyeztetik az új utcanévtáblákat. A változás az érintett polgároknak semmilyen terhet nem jelent.

2011. május 03. 14:58

Várhatóan még májusban megjelennek az új budapesti utcatáblák azokon a közterületeken, amelyek a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében új elnevezést kaptak. A régi utcatáblák még két évig a helyükön maradnak, ám egy piros átlós vonallal áthúzzák a feliratokat. A turisták eligazodását így 2013 nyaráig dupla utcanévtáblák segítik. Az új utcatáblák kihelyezése, a régiek áthúzása a kerületi jegyzők feladata, de semmilyen határidő nem köti őket ebben.

A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a közterület-változtatást az érintett állampolgároknak nem kell sem bejelenteniük, sem az átírást kezdeményezniük, mert a lakcímadat ilyen változása nem minősül adatváltozásnak. Ennek értelmében az érintett polgárnak a változtatás után nincsen dolga, de aki át akarja vezettetni az új utcanevet a lakcímkártyáján vagy a forgalmi engedélyében, az ingyen megteheti azt.

Az utcanevek hivatalosan akkor változnak meg, amikor az erről szóló rendelet megjelenik a Fővárosi Közlönyben. Ez a jövő hétre várható, de az is elképzelhető, hogy csak egy héttel később.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. május 04. 10:11
"A változás az érintett polgároknak semmilyen terhet nem jelent. " Ez igy ebben a formaban csak es kizarolag akkor lehet igaz, ha az ott elo emberek SEMMILYEN adot nem fizetnek (beleertve ebbe meg az AFA-t is, szoval kizarolag levegon elnek...). Gyanitom, hogy a helyzet nem ez. Ez ugyanis belekerul valamibe, es amit nem nevesitenek, azt bizony mindenki fizeti. Nem kozvetlenul ugy, hogy mondjuk tiz forinttal megemelkedik az adod, hanem ugy hogy mondjuk tiz forinttal kevesebb jut belole valami ertelmes dologra. Keretik pontosabban fogalmazni.
honphibu
2011. május 04. 08:29
"A változás az érintett polgároknak semmilyen terhet nem jelent. " Akkor mi a faszomból fizetik, ha nem a polgárok pénzéből? Jászberénytől Mádéfalváig? Vagy ott fog díszelegni az utcatáblákon, a villamos, busz, metró megállótábláin, az ott található közintézmények új pecsétjén, levélpapírján, névkártyáin, az új térképeken stb. a Pepszikóla reklám, mert talán Ő fizeti? Felfogta valaki, hogy ez hány milliárdba kerül? Mert itt nem csak az utcatáblákról van szó!
Honfi-fi
2011. május 03. 16:05
Tarlós Úrnak javasolnám viszont, hogy a tervezett II. János Pál szobrot, helyezzék el az újonan , róla elnevezett téren. Ott lenne méltó helyen és ezzel új eszmei, erkölcsi értelmet is adna a környezetnek.
prosz-tata
2011. május 03. 15:47
Mi meg itt itt utcafronti kerítést építünk a szomszéd két öregnek, ingyé, kalákában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!