Lemondott az elítélt jobbikos képviselő

2011. május 11. 16:34

Szerdán lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Samu Tamás Gergő. A jobbikos politikust hivatalos személy elleni erőszak miatt kedden ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre jogerősen a Fővárosi Bíróság. A országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény értelmében ha Samu nem mondott volna le, a parlamentnek kellett volna megfosztania őt mandátumától.

2011. május 11. 16:34

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Samu Tamás Gergő szerdán. A jobbikos honatyát a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt, mert 2008. március 15-én a rendőrökre támadt.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló, 1990. évi LV. törvény 17. paragrafusa szerint meg kell szüntetni annak a képviselőnek a mandátumát, akit szándékos bűntett miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek. Ha a képviselő önként nem mondott volna le mandátumáról, a ház kétharmados többséggel megfoszthatta volna attól. Mivel a törvény megfogalmazása egyértelmű, a döntés is csak egy irányú lehet.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2011. május 12. 00:20
"" .... de ez mondjuk az egész jobbik frakcióról elmondható, hiszen a náciknak golyóval a fejükben kellene egy elhagyatott temetőben pihenniük, ahol egy kóbor kutya szarik a sírjukra. én nagyon szívesen beleereszteném a fejükbe ezt a golyót,.... "" "" ......és legszívesebben végső megoldásban részesíteném ezeket a tetveket. "" Ezt irtad , te nagy demokrata .
Badellaman
2011. május 11. 21:49
Jó lépés volt. Holnap jöhet a többi náci. Zagyva György Gyulától kezdve Novák Elődnéig.
kamuszutra
2011. május 11. 21:29
ez az, te suttyó jobbikos magyarbűnöző, takarodj haza mezőberény alsóra, őrizd a disznókat a vágóhídon, az a neked való munka, nem politikusost játszani, ahhoz buta vagy.
nénike
2011. május 11. 20:56
Politikusbűnöző
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!