Jogerősen elítélték a jobbikos képviselőt

2011. május 10. 10:34

Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt a Fővárosi Bíróság. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a politikus 2008. március 15-én rendőrökre támadt. Az ítélet miatt rendkívüli jogorvoslattal él a Legfelsőbb bíróságnál Samu Tamás Gergő.

2011. május 10. 10:34

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt, aki rendőrökre támadt. Az ítélet szerint Samu 2008. március 15-én este a Belvárosban a rendbontó tömegből a rendőrök felé dobott, illetve egy rendőr pajzsába rúgott.

Az országgyűlési képviselőt első fokon csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Frissítés

A keddi ítélet miatt rendkívüli jogorvoslattal él a Legfelsőbb bíróságnál Samu Tamás Gergő. A Jobbik közleményében a semmisségi törvényre hivatkozik, miszerint azt az évekkel ezelőtti koncepciós jellegű, hamis ítéletek ellen hozták. A 2006-os események folyományaként pedig még később is utcai tüntetésekkel fejezték ki elégedetlenségüket a tiltakozók, Samu is egy ilyen eseményen vett részt. A párt szerint a jobbikos képviselők nem bújtak a mentelmi jog mögé, hármuknak fel is függesztették már azt, „ míg az igazi politikusbűnözőknek nem kell elszámoltatástól tartaniuk”. A közlemény szerint a Jobbik vezető testületei az érintett képviselővel közösen áttekintik a kialakult helyzetet, s ennek értékelése után hozzák meg „a megfelelő döntést”.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamuszutra
2011. május 10. 17:53
amúgy lehetne frissíteni a cikket, mandíner, hogy a jobbikos magyarbűnözőnek le kell mondania, vagy pedig az ogy. fosztja meg a mandátumától. samu, te magyarbűnöző szarházi, takarodj a törvényhozás közeléből is!
Machiavelli
2011. május 10. 17:23
Na most akkor mégis csak védeni kéne a "politikusbűnözőket" a koncepciós perektől a mentelmi joggal? Mert ugye erre lett kitalálva... Hülye Jobbik!
diotoro10
2011. május 10. 16:39
Orbán nincs tisztában azzal, hogy mekkora a nemzeti oldal ereje... Egy álnemzeti párt ebbe csak belebukhat. Mi a szar az a likud??? Könyörgöm mondja már el valaki neki, hogy a rendvédelmisek 90%-a jobbikos, és nem fognak odaállni mellé amikor kitör a buli. Tudom mi a szitu, úgyhogy nem beszélek hülyeséget. Akinél a puska, annál a a hatalom...Orbánnál szerintem nincs puska...
gentry
2011. május 10. 15:54
Miért felfüggesztett? Miért nem letöltendő? Ezek szerint ebben az országban kvázi büntetlenül lehet rendőrökre támadni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!