Ingatlanüzemeltetési visszaélések a HM-nél

2011. május 03. 11:40

A Honvédelmi Minisztérium térképészeti vállalkozásának tisztjei nemcsak kenőpénzeket fogadtak el, hanem a cég ingatlanának üzemeltetését is jogszerűtlenül hajtották végre - írja a Magyar Nemzet.

2011. május 03. 11:40

A Honvédelmi Minisztérium térképészeti cégének üzemeltetése során évente több tízmillió forinttal károsították meg a szaktárcát, ezért a Legfőbb Ügyészségen tesznek feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanújával - tudta meg a Magyar Nemzet.

Korábban felmerült: HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nél állami megbízásokért cserébe bizonyos főtisztek kenőpénzt fogadtak el. A mostani átvilágítás alapján a társaság Szilágyi Erzsébet fasorban álló ingatlanjának üzemeltetését is a közbeszerzési szabályokat kikerülve intézték.  A cég jelentős üzemeltetési támogatásban részesült a minisztériumtól, ugyanakkor a tárca vagyonkezelőjével, a  HM EI Zrt.-vel végeztette el a szolgáltatásokat. A Magyar Nemzet szerint a térképészeti cég egy további magánvállalkozást is közbeszerzés nélkül bízott meg.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. május 03. 20:54
Vitézek! Mi lehet szebb dolog a végeknél? Hát most vége lett. Van ennél szebb? :-) :-)
56október
2011. május 03. 12:49
"...visszaélések"?? Ki hitte volna!
drieno
2011. május 03. 12:45
czinege elvtárs óta vannak hagyományai a honvédségnél az ilyesminek mivel tisztogatás ott sem volt egyszer sem, mégis mit várunk? a honvéd elvtársak erre vannak szocializálva, csak most úrnak hívatják magukat, teljesen érdemtelenül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!