Független győzelem a pilisi választáson

2011. május 16. 11:29

A főváros XVI. kerületében tartott időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert.

2011. május 16. 11:29

Független jelölt kapta a legtöbb szavazatot a Pest megyei Pilis kettes számú választókerületében vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a körzetet korábban képviselő Kerepeszki Mónika (Fidesz) lemondott posztjáról, miután külszolgálati munkára kérték fel.

A választásra jogosultak 20,1 százaléka, 212 lakos járult az urnához. A képviselői mandátumot a független Domonyi Károly nyerte el 79 vokssal, a második helyen az MSZP-s Andrási Julianna végzett (62 szavazat), a harmadik helyre a jobbikos Koszorú Árpád futott be (42 szavazat), a negyedik pedig a fideszes Némethné Fiel Gabriella Piroska lett (29 szavazat).

A főváros XVI. kerületében szintén időközi választáson a fideszes jelölt nyert: Vincze Ágnes 488 szavazattal, a voksok csaknem 51 százalékéval szerezte meg a mandátumot. Az időközi választáson másodikként a független Büki Tamás végzett 20,3 százalékkal, míg a szocialista Király András 15,8 százalékkal lett a harmadik.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2011. május 16. 14:39
Gondolom el is élveztek örömükben...és vajon melyik Kiváncsi lennék az első összeröffenésre s vajon melyik független nyert? - a vörös, vagy a narancs? :)
Übermayer
2011. május 16. 13:55
a pár hete Győrött történt helyi választás is azt mutatta, hogy a választás már a pártos és nem pártos jobboldal között zajlik, a baloldalnak sok esélye nincs
nyugalmazott tanár
2011. május 16. 13:53
A B-közép azt üzente Pilisen, hogy PUHA vagy Viktor!
depeses
2011. május 16. 13:23
Fantasztikus, elsöprő győzelem.. egy 11 ezres lakosú településen 212-en el is mentek szavazni. Domonyi for president! Vesszen Orbán! Érdemes tájékozódni egy helybelitől: "A győztes független jelölt jobboldali kötődésű, régóta benne van a pilisi közéletben egy civil szervezeten keresztül, egyébként korábban is volt képviselő (2002-2006 között), a második MSZP hölgy pedig egy helyi óvónéni (a gyerekeim az ő csoportjába jártak), nagyon kedves, csak épp MSZP-s. Viszont sokan ismerik és szeretik. Na, körülbelül ennyit számít a pártszimpátia egy kis település kis választókörzetében." Nézzétek meg a győztes Domonyi honlapját.. csak óvatósan, mert egy kis rovásírás tudás kell hozzá: http://domonyi.aries.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!