Atkári: Kérdéses a budapesti adók hatása

2011. május 25. 10:50

Egyelőre kérdéses, milyen pénzügyi hatása lehet Budapesten annak, hogy a fővárosi önkormányzat saját adókat vethet ki a jövőben - mondta a Népszavának a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója.

2011. május 25. 10:50

Valószínű, hogy a lakosság helyett a munkáltatókat terhelő adót vezetnek be, amelyet a városi tömegközlekedés, a BKV fenntartására fordítanának. Jöhet a belépőjegyekre kivetett vigalmi adó, a fővárosi tűzoltó-hálózatra fordítandó tűzoltási járulék, a dugódíj, és vagyoni típusú adóként a városfejlesztési alapba elkülönítendő értéknövekedési adó is. Ezt annak kellene fizetnie, akinek valamely fővárosi közberuházás, út-, vagy éppen metróépítés miatt jelentősen megnő az ingatlanának értéke.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. május 25. 11:46
A munkáltatókat terhelő adókat is a lakosság fizeti meg. Hisz ha nőnek a munkáltató költségei, akkor kénytelen lesz a béreken spórolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!