A magyar nyelvet védené Schmitt

2011. május 25. 15:33

Schmitt Pál hivatalában fogadta a Magyar Írószövetség elnökét, akivel a magyar nyelv védelmében és az olvasás népszerűsítésében kifejtett munkájuk összehangolásáról állapodtak meg.

2011. május 25. 15:33

Szentmártoni János költő, író a Sándor-palotában történt találkozót követően elmondta: bemutatkozó látogatásán elsősorban az anyanyelv védelmére irányuló közös törekvéseiket beszélték meg az államfővel, de az írószövetség elnökeként ismertette a szervezetet is. Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője hangsúlyozta: az államfő mindenekelőtt a szépirodalom fontosságára hívta fel a figyelmet. Schmitt emellett fontosnak tartotta megjegyezni, hogy irányzatoktól függetlenül valamennyi író elismerést érdemel, mivel munkájukkal az olvasókat szolgálják.

Az írószövetség elnöke rámutatott továbbá arra is, hogy a felek között egyetértés alakult ki arról, hogy a rohamosan terjedő digitalizáció gyökeresen átalakítja az olvasási szokásokat. De az államfővel együtt azon a véleményen vannak, hogy a papíralapú könyvek háttérbe szorulása után is fenn kell tartani az emberekben a betű szeretetét. Abban állapodtak meg, hogy az írószövetség a kortárs írókat is bevonja az olvasás népszerűsítésébe, akiknek így egyebek mellett módjuk lesz rendhagyó irodalomórákon közelebb hozni műveiket a diákokhoz. Hozzátette: Schmitt Pál kezdeményezésére a jövőben fél évente tartanak megbeszéléseket az elért eredmények számbavételére.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mecseri
2011. május 26. 07:20
"A magyar nyelvet védené Schmitt ellen" - így helyes a cím...
HSL
2011. május 25. 22:11
ez a poén már lassan egy éve uncsi
Aldo Raine hadnagy
2011. május 25. 20:37
Állítsa már le valaki ezt az idiótát.Hihetetlen,hogy állandóan ezt erőlteti.
Gombóc XVI. Artúr
2011. május 25. 19:14
Hááát, én inkább nem erőltetnem ennyire a dolgot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!