Verekedés Gyöngyöspatán

2011. április 26. 23:53

A kedden éjjel kitört verekedésnek több sérültje is van. Az MTI reggeli hírösszefoglalója szerint a konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig pontosan nem tisztázott okból. A Véderő szerint négy gyöngyöspatai férfire ok nélkül támadtak rá a romák. Utóbbiak szerint a véderősök egész nap provokálták a cigányokat.

2011. április 26. 23:53

Két nagyobb társaság különbözött össze Gyöngyöspatán Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint. A verekedés sérültjeit mentők szállították el.

A konfliktusról ellentmondásos hírek érkeznek, a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoport üzenőfalán megjelent helyi információk szerint a Véderő tagjai betörtek egy ablakot és bántalmaztak egy cigány fiatalt, amire válaszul a feldühödött romák két véderőst hagytak helyben. Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka szerint a négy gyöngyöspatai férfire ok nélkül támadtak rá a romák.

Frissítés: az MTI reggeli hírösszefoglalója szerint a konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig pontosan nem tisztázott okból. Horváth Aladár a helyszínről az MTI-t arról tájékoztatatta, hogy este fél tízkor tört ki tömegverekedés, miután terepszínű egyenruhások kövekkel megdobáltak a cigánysoron egy házat. Elmondta, ezt megelőzően messziről ismeretlenek mutogattak és fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a cigányokra. Az Indexnek Radó János, a Roma Polgárjogi Alapítvány helyszínen tartózkodó munkatársa azt mondta, kedden több egyenruhás Véderő-tag szivárgott vissza. Ők, valamint a velük szimpatizáló gyöngyöspataiak egész nap provokálták azokat a romákat, akik nem a cigánysoron, hanem a falu központjában élnek. A Roma Sajtóközpont (RSK) a történtekről azt írta, hogy kedd este a rendőrségi figyelem lankadását kihasználva verekedést provokáltak Gyöngyöspatán militáns csoportok tagjai. Úgy tudják, hogy délután a Véderő és a Betyársereg tagjai nagyobb számban jelentek meg Gyöngyöspatán.

Horváth László Heves megyei kormánymegbízott is a helyszínre utazott, és a településen több utcát is bejárt, majd az MTI kérdésére azt mondta: láthatóan kezelhetetlenné vált a helyzet. A kormánybiztos szerint véget kell vetni a politikai katasztrófaturizmusnak, ide torkollott az a politikai fesztivál, ami március elején elindult.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, csoportos garázdaság miatt indított eljárást a gyöngyösi kapitányság. A szóvivő közölte: hétfő reggeltől fokozott rendőri ellenőrzés volt Gyöngyöspatán, ami elvileg kedd éjfélig tartott volna, de ez most folytatódik. A Heves megyei faluban kedd éjszaka és szerda kora hajnalban több száz rendőrt lehetett látni, és több helyen sorfallal zártak le utcákat. A történtek előzménye, hogy korábban több mint két hétig járőröztek a településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodóbá
2011. április 27. 20:29
24. óra Csak tudnám, hogy mit várnak a védenceiktől, majd ezek fogják működtetni az országot? Abszurdisztán!
rommy
2011. április 27. 18:05
persze a vidéki magyarság felett megen elsiklanak..az ő jogaik,félelmeik megen a háttérbe szorulnak...túl sokan vannak és csendesek,h. rájuk is gondoljanak...gyújtok értük egy gyertyát és kirakom az ablakba sötétedés után...tudom nem sok..
kamuszutra
2011. április 27. 15:43
most láttam a videóban, hogy az egyik véderős vagy betyársereges náci a faszát mutogatta a cigányoknak, most meg odalett a becses szerszám a verekedésben. úgy érzem ezzel derékba tört ennek a nácinak a pályafutása. de talán a melegek baráti köre még befogadja. neki így lesz szebb jövője!:)
egysegelem
2011. április 27. 13:50
Minden bohocmaskaras nacinak 500k peznbuntetest kellene fizetni elso korben, utaba pedig mindig a duplajat, ha tovabb bohockodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!