Vásárhelyi az Indexről: Nyikhaj hülyegyerekek

2011. április 21. 13:25

Az emberi méltóság mindennél előrébb való! - mondta Vásárhelyi Mária a hvg.hu-nak az ítélet kapcsán.

2011. április 21. 13:25

„Szeretném, ha néhány poénért nem lehetne bárkinek a méltóságába belegázolni” - mondta a hvg.hu-nak Vásárhelyi Mária annak kapcsán, hogy első fokon pert nyert az Indexet kiadó cég, illetve a lap két újságírója, Bede Márton és Szily László ellen. A Fővárosi Bíróság szerint az alpereseknek egymillió forintot és annak 2009 végétől felhalmozódó kamatát kell megfizetniük a szociológusnak, amiért egy két évvel ezelőtti írásukban megsértették Vásárhelyi emberi méltóságához fűződő személyiségi jogait.

A bírósági ítélet szerint Vásárhelyi Máriát és a családját annyira megviselte a cikk, hogy a szociológust saját bevallása szerint „már-már a további közéleti szerepvállalás feladásáról való elgondolkodásra késztette”. Ezzel szemben az újságírók úgy vélik, a cikk nem tényeket közölt, pusztán egy sajátos stílusú kommentár, amelyben nem Vásárhelyi Mária teljesítményét illették, hanem „saját személyükre nézve fejtettek ki vélekedést”. A tárgyaláson Vásárhelyi és a tanúként beidézett testvére is azt állította, hogy családtagjaik amiatt kapták a gúnyos megjegyzéseket (a barátok részéről pedig az együttérzést), mert a cikk a felperest „dominaként”, illetve „prostituáltként” ábrázolta.

„Az emberi méltóság mindennél előrébb való! Mert az emberi méltóságnak a tiszteletben nem tartása vezetett a XX. század összes borzalmához. És ilyen nyikhaj hülyegyerekek, akik, gondolom, kurva jól szórakoztak, amíg megírták ezt a cikket, föl se fogják, mit írnak” - mondta Vásárhelyi Mária a hvg-hu-nak, amikor azt kérdezték tőle, a szólás-és sajtószabadság védelmezőjeként nem furcsállja-e, hogy éppen ő fordult bírósághoz egy szatirikus hangvételű írás miatt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2011. április 22. 13:22
A legfurább az egészben AZ A PUSZTÁN GENERÁCIÓS megvetés és gyűlölet, hogy a 68-asok közül való, amúgy tök tehetségtelen , ANTIKOM-RADIKÁL Mirjám Zsidóasszó korábban a tőle 10-12 évvel ifjabb FIDESZ-alapítókat, később a JOBBIK-ot, most a barom Zsindexeseket KORUK miatt veti meg! S ehhez járul a KERESZTÉNY EGYETEMEK HALLGATÓVAL SZEMBENI végtelen, zsigeri gyűlölete, ami súlyos hazugságra és "felmérés-hamisításra" ösztönözte őt. EZ UGYANAZ A HANGHORDOZÁS, mint Heller Ágnesé, aki az országban immár százezrével élő ANGOL-nyelvtudású "gojim" felé PÖK, hogy úgyse értik, mit hazudott Helga Trüpel mellett. Az a téveszméjük, hogy 2011-ben is mindenki BŐGYATYÁBAN FÜTYÜLŐSBARACKOZIK, a Zsindex nem is tudja, miket ír, a MAGYARSÁG egy bugris paraszti csorda, szemben velük, a NEMESVÉRŰ askenázi zsidókkal, akik bolsevista szocializávción estek átall, és ENTÜL ÜK KÖLÖNBEK , mint egy magyar, nemzeti és/vagy nihilista barom FIATAL, utóbbi újságíró.... Ez végzetes elmebaj, Márja. KEND SŰTTBOLOND ZSIDÓNŐ!
advocaat
2011. április 22. 13:11
Na, neeee.... "Vásárhelyi" Mirjam súlyosan ELMEBETEG és zsidóságát képtelen viselni, EZÉRT - elvi alapon - LEHETETLEN, hogy igaza legyen. S nincs is. Deazonban HA ÉN és MI, a Magyarság Keleti Arcvonala mondjuk, hogy a Mobilis-fajta Zsindex askenáci szarkeverői undorító zsidó belterjes, pöcs-összeérintő, lúzer chevra, akkor az szubsztanciális MÉLYIGAZSÁGA az Orion -csillagképnek. Tehát NEKEM FÜTYÖL!
Thomas Müller
2011. április 22. 11:35
Egy komcsinak mióta van emberi méltósága?
red label
2011. április 21. 20:44
A libsibolsi oldalnak elgurult a gyógyszere, skizofrének, elfelejtettek angolul egyértelműen beszélni, vagdalkoznak mint a fába szorult férgek, feledékenyek, mert nem tudják, hogy a jobboldal jelenleg átvette a hatalmat, és ezt a békát képtelenek lenyelni, de majd lenyomjuk a gigájukon!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!