Gyurcsány leszámolna az „orbánizmussal”

2011. április 16. 17:55

A Batthyány-örökmécsesnél tüntetett a kormány és az új alkotmány ellen a Demokratikus Charta. A rendezvényen beszédet mondott Gyurcsány Ferenc, aki egyebek mellett 12 vádpontot fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben. A volt kormányfő arról is beszélt, hogy három feladatuk van, melynek végső lépése a kormány leváltása.

2011. április 16. 17:55

A Batthyány-örökmécsesnél tüntetett a Demokratikus Charta a kormány és az alkotmányozás ellen. A főszónok Gyurcsány Ferenc volt. A volt kormányfő 12 vádpontot fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben. Szerinte az elárulta a köztársaságot, válogat a történelemben, eltiportja a szabad sajtót, politikai célokra használja fel az ügyészséget, megfélemlíti a bíróságot, korlátozza a művészet szabadságát, bűnös érzéketlenséggel fordul a szegények felé, szétzilálja a közszférát, tétlenül nézi a legszegényebbek elleni erőszakot, elszigeteli Magyarországot Európától, egyeduralomra tör.

Gyurcsány szerint két Magyarország áll szemben egymással. Egy nyugatos, melyet ő képvisel és egy keleties, despotikus Orbán-féle. Szerinte az ő világképe egyszerű. Azt szeretné, hogy minden sokszínű legyen, szabad lehessen a sajtó, a bíróság és legyen kinyújtott kéz az elesettek felé. Szerinte jól tették, hogy bojkottálták az alkotmányozást. Elmondta: azért dolgozik, hogy a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság legyen.

Az egykori miniszterelnök szerint

le kell zárni, ami 1998-ban kezdődött, vagyis azt, hogy Orbán Viktor, barátokra és ellenségekre, jó és rossz magyarokra ossza az országot, amely azóta is ebben a csapdában vergődik. Ezért nem is Orbántól, hanem az orbánizmustól kell megszabadulni. Gyurcsány szerint erre tett kísérletet Medgyessy, Bajnai és az ő kormányzása, de ezek elbuktak. Most a negyedik kísérlet következik, amelynek bátrabbnak kell lennie. Elmondta: nem a jobboldali szavazókkal van a baj, de azoknak, akik Orbán rezsimjének kiszolgálói voltak, nem lesz bocsánat. Kifejtette, három dolguk van: megszervezni a demokratikus ellenzéket, kidolgozni egy programot, amelyet fel kell fedni a lakosság előtt, majd le kell váltani a kormányt - tudósít a Hírszerző.

A tüntetésen a volt kormányfő mellett felszólalt még Bauer Tamás, a sunyilasveszélyt emlegető Iványi Gábor, Kerék-Bárczy Szabolcs volt MDF-es politikus Niedermüller Péter, valamint Székely Tamás szakszervezeti vezető is. Többen, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, videóüzenetben szóltak a tüntetőkhöz. Így tett egyebek mellet Konrád György, Vitányi Iván, Heller Ágnes, Debreczeni József és Paul Lendvai is.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 22. 17:28
"szerző Gyurcsány: Orbán elárulta a köztársaságot" Melyiket a 22.000.000.000.000 -osat?
Krupp Skya
2011. szeptember 22. 17:23
Jó Napot Gyurcsány elvtárs! Elnézést kell kérnem Gyurcsány elvtárstól mert a távolság nem 330.000 km hanem 3.300.000 km mert a 22.000.000.000.000 Ft- ról lehagytam véletlenül 1 db nullát tehát a pontos érték 11 másodperc alatt érne a fény a csúcsára. A tévedésemre akkor jöttem rá amikor kiszámoltam, hogy ha Bokros Lajos másodpercenkét 1db 10 Ft-ost rakna le 69 ezer év alatt kész is lenne a munkával ha közbe nem reformálna semmit esetleg 2-3 nyugdíjreform még beleférne de semmi egyéb úgy akkor 70 ezer évig tartana a munkája. Olyan soknak tűnt a 70 ezer év hogy átszámoltam a távolságot és akkor jöttem rá, hogy tegnap csak 2.200.000.000.000 Ft-ra számoltam ki az eredményt.
scotsman
2011. április 18. 18:25
Gy.F. Talán a magyar történelembe nem volt még olyan hogy egy úgy felépített ember mint maga, mert magát felépítették, arról senkinek ne legyen kétsége (média, mindenki úgy ajnározta hogy még Rákosinak, Kádárnak is csak csoroghatott a nyála a másvilágon) aki Pártot, Pénzt, Paripát, Fegyvert mindent a Sekke alá kapott és mit kezdett vele?? Semmit!! Miért nem?? Mert tehetségtelen, mert csak duma van!! Menjen maga a -icsába és vigye magával a pártot. Mind az 59 milliomost, milliárdost!
1120
2011. április 18. 00:46
"...azért dolgozik, hogy a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság legyen." Az csak a széllel szembeni hugyozás tipikus esete lesz, de csak csináld, feri! Minden kormánypárti a további aktivitásodra számít... Csak így tovább, egészen 2014-ig! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!