Nyugalom Gyöngyöspatán

2011. április 23. 16:05

A Véderő Péntek délutáni szétoszlatása óta nem volt rendőri intézkedésre okot adó körülmény.

2011. április 23. 16:05

A helyszínen az MTI azt tapasztalta, hogy a magukat Véderőnek nevező szervezet tagjai valamennyien elhagyták azt a magánterületet, ahol előzőleg április 22. és 24. közötti időre katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a szervezet. Ugyanakkor még pénteken 267 gyöngyöspatai roma nő és gyermek távozott a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércre és Szolnokra. A nők és a gyerekek várhatóan vasárnap délután, kora este érkeznek vissza a településre.

A helyi roma közösség, a Hegyalja utca, vagyis a cigánysor, a közterületek takarításával és csinosításával töltötte az időt szombaton délelőtt. Az MTI azt tapasztalta, hogy a rendőrség továbbra is igen nagy erőkkel van jelen a településen.

Pénteken délután a meghirdetett tábornyitással egy időben, garázdaság alapos gyanúja miatt nyolc, katonai egyenruhára emlékeztető öltözetet viselő személyt állított elő a rendőrség, majd a többi táborlakó is elhagyta a helyszínt. Az MTI információi szerint a nyolc garázdasággal gyanúsított személy bírósági tárgyalására hétfőn kerül sor Egerben.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. április 24. 08:38
Hiányzik az igazi átütő erő a gárda szerű szervezetekből. Pár évvel ezelőtt sokkal tökösebb volt a vonal. Persze most nincs mögöttük a Fidesz támogatása. Sőt, ellenük van. Azért ez nagy különbség ám!
freehckr
2011. április 23. 23:40
(kezébe temeti az arcát)
müller
2011. április 23. 22:22
Ez a véderő nevű szervezet semmi más célból nem ment oda, csak provokálni, meg szítani az indulatokat. Az LMP meg az MSZP legnagyobb örömére, teszem hozzá. Mert ne mondja már nekem senki, hogy pont egy erősen cigányok lakta faluba és azon belül is a cigánysor mellé tudtak csak gyakorlatozni menni, és sehová máshova az országban. A jobbikos polgárőrség meg szintén nem a helyzet jobbítása miatt vonulgatott, hanem kvázi PR tevékenységet végezni a Jobbiknak. Polgárőrként tevékenykedni becsülendő dolog, de ha valaki olyannyira segíteni akar, akkor azt megteheti pártfüggetlenként is, jobbikos gárda-szerű egyenruha, meg elnevezés nélkül is.
Kernel
2011. április 23. 22:09
A véderő tagjait magánterületről állították elő és vitték el a rendőrök azzal az indokkal, hogy a ruhájuk, ami boltban legálisan vásárolható terepszínű nadrág és póló, megfélemlítheti a közösséget, ergo, a vád garázdaság. Volt olyan aki át akart öltözni és sima fekete oldalzsebes nadrágot akart felvenni, hogy ott maradhasson, de a rendőrök mondták neki, hogy akkor maradhat, ha farmert vesz fel. Világos, magánterületen vagy farmert viselsz, vagy megfélemlítesz. Legálisan tartózkodtak magánterületen. Legálisan vásárolt, legálisan hordható ruhaneműben voltak, önkényuralmi jelkép nem volt a ruházaton, ahogy uszító szöveg sem, de még egy Nagy-Magyarország térkép sem. Nem volt náluk illegális fegyver, nem voltak sem drog, sem alkoholos befolyásoltság alatt. Mindannyian önszántukból tartózkodtak a magánterületen, a tulajdonos meghívásából. Nem hangoskodtak, nem szóltak senki máshoz, nem kötekedtek, nem tettek semmiben kárt. Az intézkedés a ruházat miatt történt... Egyáltalán nem értem a dolgot. De a lényeg, hogy most le lehet írni mindenhol, hogy most nyugalom van és a cigányok meg söprik és csinosítják az utcájukat. Az ne zavarjon senkit, hogy eddig még a segély megkapásáért sem voltak hajlandóak ezt megcsinálni, de most, hogy ott vannak a kamerák még jó, hogy dísztakarítást csinálnak. A segély a "tiszta udvar" megléte után járna, de nem véletlenül nem kapják amióta behozták ezt a rendeletet... Ja, és meglepő, ott van egy kis településen 200 rendőr és nyugalom van, érdekes, tényleg, nagy hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!