Fokozatosan megszüntetik az adójóváírást

2011. április 20. 09:27

A kormány fokozatosan megszünteti az adójóváírás intézményét: a változtatás 180, illetve 230 milliárd forint költségvetési pluszbevételt hoz, ugyanakkor mintegy kétmillió ember fizetését csökkenti.

2011. április 20. 09:27

Fokozatosan megszüntetnék az adójóváírás intézményét, így jövőre 180, majd 230 milliárd forinttal növelnék a költségvetés bevételeit - derül ki a kormány konvergenciaprogramjából.

Az adójóváírás megszüntetése a Napi Gazdaság szerint körülbelül kétmillió embert terhel majd - nagyrészt azt a kört, melyet az idei adóátrendezések is rosszul érintettek. Az intézkedés - a szuperbruttósítás kivezetése után - lényegében teljes mértékben megvalósítja az egykulcsos szja-t, amit csak a családi kedvezmény befolyásolhat.

Nem egyértelmű ugyanakkor a tb-járulék hosszútávú szintje: a járulék jelenleg 12,5 százalékos, ez a kulcs pedig csak lassan fog csökkenni. 2015-ben 11,9 százalékos járulékszint várható, mely éppen alacsonyabb a 2010-es 12 százalékos rátánál.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!