Gyurcsány-ügy: tiltakozik a Charta

2011. április 30. 11:32

A Magyar Demokratikus Charta szerint Gyurcsány Ferenc ellen koncepciós eljárás zajlik, mely a magyarországi demokrácia végét jelentheti.

2011. április 30. 11:32

 A Magyar Demokratikus Charta tiltakozik Gyurcsány Ferenc gyanúsítása, „koncepciós perbe fogása” ellen. A Legfőbb ügyészség pénteken kezdeményezte az egykori miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését, mivel hivatali visszaéléssel gyanúsították. A volt kormányfő blogbejegyzésben szögezte le, hogy önként mond le mentelmi jogáról.

A Charta közleménye a következőképp szól: „Most már mindenki számára érthetővé lett, hogy mit ünnepel Orbán Viktor és a többi fideszes a demokratikus alkotmányt felszámoló alaptörvényén. Azt ünneplik, hogy kiküszöbölték a teljhatalom jogállami korlátait, s kiváltképp, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács megszüntetésével, a mai vezető bírók nyugdíjba kényszerítésével és az új vezető bírók kinevezésének a kormány alá rendelésével felszámolták a bírói függetlenség garanciáit, ellenőrzésük alá vonják a két évtizeden át független igazságszolgáltatást. Most látták elérkezettnek az időt, hogy elindítsák a büntetőeljárást az első számú politikai ellenfél, Gyurcsány Ferenc ellen. Amit Lázár János már a kormányalakítás előtt, majd Kövér László tavaly júniusban kilátásba helyezett, azt most megvalósítják. A negyvenes évek végén a koncepciós perekkel ért véget a rövid ideig tartó demokrácia. Akkor külső hatalom kényszerítette Magyarországra a demokrácia felszámolását, a koncepciós pereket. Ma, saját hatalmától megrészegülve, ugyanezt teszi a »nemzeti ügyek kormánya«. Akkor nem volt lehetőség az ellenállásra, ma van! Éppen ezért, élni is fogunk az ellenállás minden rendelkezésünkre álló demokratikus eszközével. Itt az idő, hogy mindannyian összefogjunk! A megtámadott mondhatja azt, hogy lemond mentelmi jogáról, és vádlói elé áll. Magát demokratának valló parlamenti képviselő azonban nem járulhat hozzá szavazatával a politikai ellenfél büntetőjogi eszközökkel való kiszorításához, csak nemmel szavazhat. Aki ebben a gyalázatban bármi módon közreműködik, az - pártállástól függetlenül - az új önkényuralmat szolgálja.” Az állásfoglalást Bauer Tamás, Debreczeni József, Márton László, Vitányi Iván, illetve a Magyar Demokratikus Charta szóvivői írták alá.

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megfigyelo
2011. május 02. 09:02
No pasaran!
HSL
2011. május 01. 16:17
(ásít)
nyugalmazott tanár
2011. május 01. 10:10
mennyivel lehetne növelni a nezógazdaság támogatását, ha a bűnözők vagyonának elkezdődne végre az elkobzása. Itt nem felfüggesztett ítéletekre lenne szükség, hanem a lényegi büntetésre, annak visszavételére, amit a nemzettől alorroztak. Nem is igen érdekli ezt a bűnöző réteget egyéb, csak a "lé".
Kedves Robi
2011. május 01. 09:51
Demokrata? Egy néhai szocialista állampárt mért nincs betiltva? Lopott, csalt, hazudott börtönben a helye, mint bárkinek, természetesen a fideszes politikusokat is bele értve! Az hogy valaha sajnos ez a "lény" miniszterelnök lehetett, nem menti fel semmi alól, sőt! Az általa az államnak okoztt anyagi károkért, nyugodtan vállalhat anyagi felelősséget is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!