ENSZ-raportőr: Problémás a médiatörvény

2011. április 05. 09:52

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának raportőre az Országgyűlés emberjogi bizottsága előtt fogalmazta meg aggályait az új médiatörvénnyel és a kétharmaddal kapcsolatban.

2011. április 05. 09:52

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának képviseletében Magyarországra látogató Frank William La Rue aggályait fejezte ki az új médiatörvénnyel kapcsolatban. La Rue szerint egyelőre nem történt olyan esemény hazánkban, mely sértette volna az emberi jogokat.

A raportőr szerint a médiatörvény egyik legfontosabb problémája, hogy számonkérné az objektivitást a médián, holott ezt nehéz definiálni és a nyilvánosságnak kell ellenőriznie a sajtó felett. A raportőrnek adott válaszában a KDNP-s Lukács Tamás arról beszélt: az információmonopóliumok elleni fellépéssel a sajtószabadság Magyarországon inkább nő, mint csökken. A szocialista Lendvai Ildikó elmondta: a raportőr kifogásai megegyeznek az MSZP kifogásaival.

William La Rue szerint egyébként olyan társadalmi egyeztetésre van szükség, amin részt vesznek a civilek és az ellenzék is - ezt maga a raportőr is szívesen meghallgatná. A politikus figyelmeztet: csínján kell bánni a kétharmaddal, mivel Magyarország külföldről már ma is autoriter országnak tűnik.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Corporate Soldier
2011. április 05. 20:55
You know what, Franky-boy? Go fuck yourself, motherfucker.
küllő
2011. április 05. 19:09
Gyerünk alcsúti----irány a felmosóvödör!!!!!
kaposzta13
2011. április 05. 16:50
Budapestrol Pozsonyba repul megvizsgalni a nyelvtorvenyt.
civilina
2011. április 05. 16:11
"A politikus figyelmeztet: csínján kell bánni a kétharmaddal, mivel Magyarország külföldről már ma is autoriter országnak tűnik." Különös ez a mai világ! Senki sem firtatja az mszp bűnét, aminek köszönhető a FIDESZ 2/3-a, hanem a FIDESZ a bűnös, mert 2/3-dal tudott győzni! Nem fura?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!