Új zászlaja lehet Budapestnek

2011. március 17. 08:22

Elkészült Budapest új arculata, amely azt a célt szolgálja, hogy az új városvezetés szimbolikusan szakítson a Demszky Gábor időszakához kapcsolódó szimbólumokkal. Tarlós István korábban Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadót bízta meg az új zászló megalkotásával.

2011. március 17. 08:22

Elkészült Budapest arculatának módosított változata - írja a Népszava. Az új városvezetés szakítani igyekszik a Demszky Gábor városvezetői korszakához kapcsolódó szimbólumokkal. Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatal dísztermébe költöztette a közgyűléseket, amelyekről hiányzott a főváros zászlaja. A főpolgármester korábban már közölte, megváltoztatja piros-sárga-kék lobogót, amely még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadó kapta azzal a kéréssel, hogy az új zászlóban ne legyenek túl hangsúlyosak a régi színei, az új arculati elemek pedig egyszerűek és kevéssé harsányak legyenek.

Tarlós javaslatára a díszpolgári címeket ezután nem Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, hanem június 19-én adják át, amikor az utolsó szovjet csapatok kivonultak Magyarországról 1992-ben. A március 15-i ünnepségeket ezután nem a Petőfi-szobornál, hanem a Batthyány-örökmécsesnél tartják majd.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. március 18. 02:33
Egyébként felhívnám még arra az "apróságra" a figyelmet, hogy a cikk a Népszavából való és a "Demszky-érával való szakítás", meg hasonló ökörségek a cikkíró saját termékei, amit nyilván hatásvadász módon épített be a tények közé. Meg is lett a hatása: a liberók rá is mozdultak a témára ezerrel, mint gyöngytyúk a takonyra... :D
Honfi-fi
2011. március 17. 11:31
Ennek a románra hajazó zászlónak, semmi köze demszkájhoz, meg a mostani kavalkádhoz. Ha ez nyugtat valakit is, mi már 40 évvel ezlőtt is utáltuk ezt a színösszeállítást. Talán akkor még jobban, mint most. És volt rá komoly okunk, ahogy az erdélyiekkel akkoriban bántak a csau-papa szekusai.
cutcopy
2011. március 17. 11:00
Márpedig az a liberális aki nem fogja fel a zászló jelképének jelentőségét és azt hogy mikor máskor kéne megváltoztatni ha nem most a húsz éves Demszky korszak után..?!..
Senye Péter
2011. március 17. 10:36
1929 - 1930: piros-sárga-zöld http://budapestcity.uw.hu/11-egyeb/jelkepek/index-hu.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!