Széchenyi tér lehet a Roosevelt térből

2011. március 22. 16:58

Az MTA elnöke szerint Széchenyi térre kellene átnevezni a Roosevelt teret. Pálinkás József szerint az egykori amerikai elnök nem hozható összefüggésbe azzal a közterülettel, amelyen Széchenyi alkotása, például az Akadémia találhatók.

2011. március 22. 16:58

A Magyar Tudományos Akadémia elnökének indítványára Tarlós István főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy az V. kerületi Roosevelt teret nevezzék át Széchenyi térré. Pálinkás József azzal indokolta kezdeményezését, hogy a volt amerikai elnök „semmilyen történelmi összefüggésbe nem hozható” azzal a közterülettel, amelyen Széchenyi István alkotásai - az Akadémia, a Lánchíd, az első magyar dunai gőzhajóállomás - találhatóak.

A főpolgármester és az Akadémia elnöke is egyetértettek abban, hogy Rooseveltről egy vele összefüggésbe hozható másik közterületet célszerű elnevezni.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. március 22. 22:52
Van itt kecske, van itt rét... Nyilván honfoglalósdit játszanak,csak ez itt egy eléggé lepusztult Kánaán, varázsigék, ráolvasások nem nagyon fognak változtatni semmit.
states
2011. március 22. 22:31
Ezen a környéken minden Széchényiről szól, és semmi sem Rooseveltről, róla egy másik tér beszél, a Szabadság, a Wermacht és a Vörös Hadsereg után neki volt még döntő szerepe Magyarország szovjet megszállásában.
streca
2011. március 22. 22:25
támogatandó, végre egy értelmes átnevezés. Széchenyi tényleg megérdemli. csak tudnám h Elvisről miért ott kell elnevezni ahova tervezik. Lenne Pongrátz Gergely tér, ha már 56 és a corvin köz környéke... Na mindegy ez értelmes javaslat névcserét tekintve.
Corporate Soldier
2011. március 22. 21:03
A Sztálin seggét fényesre nyaló, Budapestet rommá bombáztató, Henry Morgenthauval (ld. még: Morgenthau-terv) cimboráló (Rosenfeld) Roosevelt elnökről Magyarországon közteret elnevezni olyan, mintha lenne 1. Adolf Hitler tér Tel-Avivban 2. Mehmed Talat pasa tér Jerevánban 3. Hirohito tér Nankingban Erről ennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!