Megfosztják Sztálint díszpolgári címétől

2011. március 02. 16:26

Márciusban törölheti a fővárosi közgyűlés Sztálint és Haynaut Budapest díszpolgára címétől. Ősszel a szobrokat is áttekintik.

2011. március 02. 16:26

Sztálint és Haynaut várhatóan még a Fővárosi Közgyűlés márciusi ülésén törlik a budapesti díszpolgárok sorából - jelentette be a főpolgármester. Ha Magyarországon ma demokrácia van, akkor nehéz amellett érvelni, hogy Sztálin még ma is hivatalosan Budapest díszpolgára - fogalmazott Tarlós István.

Közölte azt is, hogy már készítettek egy csomagot a közterületek elnevezéséről, ezt szintén a márciusi közgyűlésre terjesztik be. A főpolgármester szerint vállalhatatlan, hogy Budapesten még mindig olyan emberekről van utca vagy köztér elnevezve, akik teljes mértékben a demokratikus berendezkedés ellen tevékenykedtek. Ősszel várhatóan a közterületi szobrokat is felülvizsgálják. Mint mondta, elsősorban hiányzó szobrok felállítására gondol, és csak másodsorban a meglévő szobrok felülvizsgálatára.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2011. március 03. 16:48
A Vaskefét, a Károlyi szobrot, és a szovjet emlékművet mikor szanálják ! Baromira irritál mindegyik, talán valaki csinálhatna egy kérdőívet népszavazáshoz !
56október
2011. március 03. 15:52
Na mostmár tényleg menjenek a p.....ba!!!! 2011-et írunk!! Ember!! Érti?! Gondolom Hitler, Mussolini, Kun Béla még mindig díszpolgár! Mikor fosztja meg őket ettől a t. Közgyűlés?? Ahogy Indiában mondanák: majd a következő életünkben?? Mi a f@xt csináltak ezek több mint húsz évig?!
trendo
2011. március 03. 05:47
Ez a döntés is jó példa rá, hogy a történelmi személyiségek megítélése politikai kurzusonként változik. (Ha már Haynaunál tartunk: emlékezzünk Görgeyre ugyanabból a korból...) Számomra ebből logikusan az adódna, hogy NE NEVEZZÜNK EL senkiről, sehol, soha se közterületet, épületet. Ne állítsunk később úgyis ledöntendő szobrokat. Hogy ne mondjam: faragott képet... Amúgy is milyen komikusak az ilyen mondatok: - Üldögéltem a Blahán, aztán bementem a Pázmányra. A Rákóczi totál be volt dugulva...
HSL
2011. március 02. 22:05
pfffffff... ez eddig tartott? Beszarás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!