Jön az európai bankadó?

2011. március 08. 12:04

Az Európai Bankhatóság Felügyeleti Tanácsának leendő főigazgatója elképzelhetőnek tartja az egységes európai bankadó bevezetését.

2011. március 08. 12:04

Az európai bankok biztonságos működése felett őrködik majd az Európai Bankhatóság Felügyeleti Tanácsa - nyilatkozta az MR1-Kossuth Rádiónak a testület leendő főigazgatója, Farkas Ádám. Az egyedi pénzügyi intézmények tevékenységének felügyelete továbbra is nemzeti hatáskör marad, és olyan döntéseket sem hozhat majd a hatóság, amely egyes bankokat érint.

Farkas elképzelhetőnek tart egy egységes európai bankadót, de az erről folyó vita még kezdeti szakaszban van. Az adóból befolyt összeg pénzalapot képezne, amelyből kisegítenék a bajba kerülő európai pénzintézeteket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2011. március 08. 18:53
Na tessék. Nemrég még mindenki a fidesznek esett, h ez szentségtörés.
kispufi
2011. március 08. 15:51
kézzelfoghatóan az a fő különbség, hogy az egyik európai értelemben vett européer demokrata bankadó, a másik pedig nácifasisztasátáni, tehát az egyik jó, a másik rossz, minden más különbség pedig már csak ezen belül értemezendő részletkérdés.
Vizigót
2011. március 08. 15:04
Na basszus, az csúnya Zorbán már az egész EU-ra is ki akarja terjeszteni az aljasságait, amivel kártokoz a Nagy Szent Bankoknak és ama Csodálatos Piacgazdaságnak. Várom a szokásos nyavalygók kórusát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!