Egyházi segítség a romáknak

2011. március 17. 14:51

Roma szakkollégiumi hálózatot hoztak létre a történelmi egyházak. A négy szakkollégium szeptember elsejétől működik majd.

2011. március 17. 14:51

A történelmi egyházak szakkollégiumi hálózatot alapítottak a romák felsőoktatási képzésének segítésére. A szakkollégiumok az ország négy pontján működnek szeptember elsejétől, céljuk a társadalmi, nemzeti és szociális kérdések iránti érzékenység növelése, a magyar-roma identitás megerősítése, a roma diákok tanulmányi előmenetelének, nevelésének és személyiségfejlődésének támogatása, valamint a közösség iránti felelősségvállalás és a keresztény szellemiségű roma értelmiség megerősítésének elősegítése.

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, segíteni kell, hogy a felsőoktatásban jelenleg tanuló romák száma 0,5-0,8 százalékról jelentősen emelkedjen.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2011. március 17. 18:15
A cigányok nem segítséget akarnak.Ők azt várják,(manapság már egyre hangosabban és agresszívabban követelik) hogy eltartsák őket.
Vendéen
2011. március 17. 16:03
részletesebben: http://www.magyarkurir.hu/hirek/roma-szakkollegiumokat-inditanak-az-egyhazak
Öreg
2011. március 17. 15:55
Megvárom, mig a Mohácsi nővérek, Horváth Aladár, és társaik megköszönik az egyházak segitségnyujtását. Csaak nehogy szegregecióval vádaskodjanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!