Áprilisban nevezik át a Moszkva teret

2011. március 25. 11:31

Tarlós István konzultációt követően dönti majd el, hogy a szovjet emlékművel kapcsolatban beszél-e a moszkvai főpolgármesterrel.

2011. március 25. 11:31

Várhatóan április 6-án nevezi át a Fővárosi Közgyűlés Széll Kálmán térre a Moszkva teret több más közterülettel együtt. „A (magyar) kormány egyik tagja már beszélt erről az orosz nagykövet úrral (...) és körvonalazódik egy megegyezésféle” - mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Tarlós István.

A főpolgármester közölte, valószínűsíti, hogy a Roosevelt tér a jövőben Széchenyi István nevét fogja viselni. Rooseveltről egy másik, a Szabadság térhez és az amerikai nagykövetséghez közeli kisebb, ma még névtelen teret neveznek majd el, a Szabadság tér nevén nem változtatnak. A külügyminiszterrel vagy az államtitkárral való konzultációt követően dönti majd el a főpolgármester, hogy a szovjet emlékművel kapcsolatban beszél-e a moszkvai főpolgármesterrel.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schnee
2011. március 25. 16:36
Nem lehetne értelmes és fontos dolgokkal foglalkozni faszságok helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!