Szili nem horgonyoz le

2011. február 16. 10:47

„Egyik politikai oldal mellett sem horgonyzok le, senkit nem szeretnék kiszolgálni” - nyilatkozta Szili Katalin a HVG-nek. „A kritikát és a személyem elleni támadásokat elviselem, mert az idő engem fog igazolni” - fejtette ki krédóját a politikus, aki újfent kritizálta az MSZP „baloldali színben feltüntetett neoliberális gazdaságpolitikáját”.

2011. február 16. 10:47

„A szocialistáknak nem velem kellene foglalkozniuk, hanem elgondolkodniuk, miért vesztettek három év alatt másfél millió szavazatot” - mondta az MSZP-ből kilépett volt házelnök a HVG-nek. A Szociális Unió elnöke megerősítette: aktívan bekapcsolódik az alkotmányozási folyamatba, amelyben „minden politikai erőnek képviseltetnie kell magát”.

Szili szerint a társadalomnak az MSZP baloldali színben feltüntetett neoliberális gazdaságpolitikája helyett másra, a szolidaritás elve alapján történő, szociális érzékenységet felmutató politikára van igénye. A politikus úgy véli: sokan vannak, akik nem találtak támogatható politikai erőt. A választók több mint negyven százaléka nem ment el szavazni, tehát a jelenlegi politikai paletta nem igazán tükrözi vissza a társadalmi igényeket. A Szociális Unió a politikus szerint egy erre reflektáló új társadalmi alternatíva.

„Az a baj, hogy a társadalom alapvetően párturalmi rendszerben él, ahol mindenki csak a megszokott sémákban tud gondolkodni.  Szeretném, ha ebből végre ki tudnánk lépni. A kritikát és a személyem elleni támadásokat elviselem, mert az idő engem fog igazolni” - fejtette ki krédóját a HVG-nek Szili Katalin.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. február 17. 04:36
Szili Katalin évekig megpróbálta eljátszani az ország nagyasszonyának szerepét, Ő volt anno a jóságos és szeretetreméltó Házelnök nagys- asszony, aki szemmel láthatólag szerette népét. Aztán, amikor kiderült, hogy a költségtérítésekben az egyik legkapzsibb honanya és több mint 24 milliót vett fel számla nélküli költségtérítés gyanánt, köztük olyan tételeket, ami sok helyen kimerítené a sikkasztás tényállását, akkor lehullott a lepel róla. Politikai ténykedését nem említem, mert megélhetési politikusnak tartom, mellesleg egy politikai antitalentum, szerény képességekkel megáldva.
tóth mária
2011. február 16. 16:02
nem felejtünk Öszöd és az 1 szavazat miatt! A Hir TV-ben már magyarázott, de nem hiszünk neki! hiteltelen, és sunyi.
szeekely
2011. február 16. 14:18
Pont most nem kene cs@sztetni Katinkat. Nagyon hasznos, amit csinal. Egy hatalmas tuske a Maszop & co. ulepebe... ;))
gentry
2011. február 16. 14:07
Már várom, hogy ez az igazi komcsi p.csa is megjelenjen a Fideszben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!