Médiatörvény: Az AB-hez fordult a Népszabadság

2011. február 08. 17:04

Az Alkotmánybírósághoz fordult kedden a Népszabadság Egyesület a médiatörvény és a médiaalkotmány miatt. Azt szeretnék, hogy a testület semmisítse meg a jogszabályok szabad véleménynyilvánításhoz való jogot és sajtószabadságot korlátozó rendelkezéseit.

2011. február 08. 17:04

A Népszabadság Egyesület szerdán az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult azért, hogy kérje a médiatörvény és a médiaalkotmány szabad véleménynyilvánításhoz való jogot és sajtószabadságot alkotmányellenesen korlátozó rendelkezéseinek megsemmisítését.

A napilap dolgozóinak egyesülete egy hat pontból álló beadványt juttatott el az AB-hez. Eszerint kifogásaik vannak a médiatörvény személyi hatályát, a médiahatósági jogkörök és a jogsértések szankcióit, a média- és hírközlési biztost, a médiatörvény kihirdetését és hatálybalépését, a médiaalkotmány alkotmányellenes rendelkezéseit és a kiegyensúlyozott tájékoztatási kötelezettséget tekintve.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2011. február 09. 09:24
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/09/brutalisan_magas_lett_a_hiany_januarban/ Indexen egy ilyen "hír", aztán délutánra az összes szociánista megmondóblog már fikázik is. Kiváncsi leszek, hogy 13 óra után melyiket teszik ki elsőnek?
Vizigót
2011. február 08. 23:16
"Azt szeretnék, hogy a testület semmisítse meg a jogszabályok szabad véleménynyilvánításhoz való jogot és sajtószabadságot korlátozó rendelkezéseit." Miért, van benne ilyen passzus? Én már ezt leírtam itt egyszer A. Ivánnak címezve: Ezek keverik a dolgokat, a HÍR szent, a VÉLEMÉNY szabad. Ergo nem mindegy, hogy Volgákat Moszkvában vagy Moszkvicsokat Leningrádban, valamint hogy osztogatnak, vagy fosztogatnak. Vagy: hogy tanya a Bakonyban, vagy banya a takonyban. Ezen túlmenően, továbbra is olyan véleményt firkantanak le amilyet akarnak. Idióták.
pityesz74
2011. február 08. 22:31
Hogy mik vannak!Lecsökkent az ingyen menázsi?Ajajjj szarban a haza!!!
Öreg
2011. február 08. 20:06
Mi történt ? Rájöttek, hogy az Unió uszitása kontraszelektiv produkció lett, mert a többi uniós országban is hasonló törvények vannak. Érdekes mellesleg, hogy a korábbi - véleménynyilvánitást akadályozó- törvény simán életbelépett és az ellen nem tiltakoztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!