Jövőre indul a közszolgálati egyetem

2011. február 03. 09:50

2012-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként működik tovább a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara.

2011. február 03. 09:50
2012. január 1-jén megalakul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amelynek részeként működik tovább a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE), a Rendőrtiszti Főiskola (RTF) és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara (BCE KIK) - közölte Kis Norbert József, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója. Kist 2011-től neveztek ki miniszteri biztossá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálására, valamint az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetésére.
 
A kormány a lépét a közszolgálaton belüli összehangoltabb utánpótlásképzéssel indokolta: az egyetem megalakulását az Országgyűlés által márciusban elfogadandó létesítési és átalakulási törvény, valamint a júniusban elfogadandó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezetéről és működéséről szóló jogszabály rendezi majd.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!