Fantomlabor százmilliókból

2011. február 14. 07:21

Két egykori katonatiszt és egy orvos ezredes egy gyorsdiagnosztikai labor megalkotásához vett fel támogatást, de a berendezés a mai napig nem készült el, pedig több mint hatszázmillió forint közpénzt nyert el rá az NKTH-tól egy konzorcium - írja a Magyar Nemzet.

2011. február 14. 07:21

Az ügyben sikkasztás, erre való felbujtás, hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése gyanújával tettek feljelentést. Eljárás alatt álln F. József orvos ezredes, az Állami Egészségügyi Központ egykori főosztályvezetője és G. László, a gazdasági tárca volt főosztályvezetője.

A fantomlabor építésébe bevonták a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb vállalatát, a HM EI Zrt.-t is. A cég a szocialista Szekeres Imre honvédelmi minisztersége idején nyerte el a százmilliókat, amikor az elnöki székben a tárcavezető bizalmasa, Nagy Imre, a rendszerváltozás idején a KISZ utolsó vezére ült. Az ügyben érintett az állami társaság egyik leányvállalata is, amelyben Vajda József, a katonai hírszerzés egykori főigazgató-helyettese tevékenykedett ügyvezetőként - olvasható a Magyar Nemzetben.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2011. február 14. 19:35
Carlos, hol vagy? Ez nem éri el az ingerküszöbödet? vagy még mindig a homokosok védelmére fogalmazod a beírásod?
Nomine
2011. február 14. 11:23
Katonai Bíróság, minimum golyó. Többet nem tudok erről mondani.
nick89
2011. február 14. 08:32
Nézzétek meg http://www.harommajom.hu oldalt! Ott meg a fantom-APEH fantomvizsgálatai (helyesbítek:nemvizsgálatai) a téma elftársi és haveri szektorban. Dokumentumokkal, felvételekkel.
drieno
2011. február 14. 07:44
ne már, megint egy volt kiszes hírszerző kombináció nyúlt le milliárd körüli pénzeket? ki hitte volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!