Ezt látná Sólyom az új alkotmányban

2011. február 14. 16:54

A volt köztársasági elnök egy budapesti konferencián azt szorgalmazta, hogy az új magyar alkotmányban jelenjen meg, hogy a komplex fenntartható fejlődés magában foglalja egyebek mellett a társadalmi igazságosságot, a környezet védelmét és a jövő nemzedékek iránti felelősséget.

2011. február 14. 16:54

Sólyom László Az egészséges környezethez való jog és a jövő nemzedékek érdekeinek képviselete a készülő magyar alkotmányban című budapesti nemzetközi konferencián azt szorgalmazta: az új magyar alkotmányban jelenjen meg, hogy a komplex fenntartható fejlődés magában foglalja egyebek mellett a társadalmi igazságosságot, a környezet védelmét és a jövő nemzedékek iránti felelősséget.

A volt köztársasági elnök szerint az olyan közös javak védelmén is kell dolgozni, mint a talaj, a vízkészletek és az ország génállománya. Sólyom szerint a kor egy további parancsát követve a fenntarthatóságot nemcsak olyan alkotmányos garanciákkal kell biztosítani, amelyek a környezetvédelemre és a gazdasági növekedésre, hanem az állami pénzügyek fenntarthatóságára is vonatkoznak.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizigót
2011. február 14. 20:07
Elnök Úr, tetszett volna nem elmeszelni Árpi bácsival annak idején a Zétényi-Takács törvényt, higgye el sok mindent megúsztunk volna, és most egy normálisabb országban élhetnénk.
56október
2011. február 14. 19:57
Én meg már örülök,hogy Sólymot nem kell látnom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!