Elmarad a gödöllői EU-csúcs

2011. február 17. 12:56

Ez lett volna az egyetlen uniós csúcs a magyar elnökség alatt. A következő, lengyel elnökség idején fogják megtartani. Az unió keleti partnerségi politikája a Fehéroroszországgal, Ukrajnával, Moldovával, Azerbajdzsánnal, Grúziával és Örményországgal való kapcsolatokra terjed ki, a magyar elnökség prioritásnak tartotta az ügyet.

2011. február 17. 12:56

Elhalasztják az Európai Unió május 27-re tervezett keleti partnerségi csúcstalálkozóját, és a rendezvényt az év második felében, a lengyel EU-elnökség alatt tartják meg - közölte csütörtökön Brüsszelben Hajdu Márton, a magyar EU-elnökség szóvivője.

A keleti partnerségi csúcstalálkozót az eredeti tervek szerint Gödöllőn rendezték volna meg a magyar elnökség szervezésében. Az uniós elnökség ideje alatt ez lett volna az egyetlen állam- és kormányfői szintű találkozó Magyarországon.

Az unió keleti partnerségi politikája a Fehéroroszországgal, Ukrajnával, Moldovával, Azerbajdzsánnal, Grúziával és Örményországgal való kapcsolatokra terjed ki. A Külügyminisztérium honlapja szerint a magyar uniós elnökség programjának egyik prioritása a bővítési folyamat továbbvitele. Kiemelt célként fogalmazták meg a szomszédságpolitika keleti dimenziójának megerősítését, ezen belül lett volna nagy jelentősége a májusra Gödöllőre tervezett Keleti Partnerség csúcstalálkozójának - írja az Index.

A portál szerint a G8-as csoport (USA, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország, Kanada és Oroszország) május 26-27-én tartja csúcstalálkozóját a franciaországi Deauville-ben. A magyar elnökség és a soron következő lengyel elnökség konzultált Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével, és azt kezdeményezte, hogy a keleti partnerségi csúcstalálkozót tegyék át az év második felére, Lengyelországba. Az időpont és a helyszín megváltoztatásának okai tisztán logisztikai jellegűek - hangsúlyozta Hajdu Márton.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. február 18. 08:56
Lenyeletik velünk ezt a békát. De hát, több is veszett Mohácsnál (és Trianonban).
HSL
2011. február 17. 22:31
"Fehéroroszországgal, Ukrajnával, Moldovával, Azerbajdzsánnal, Grúziával és Örményországgal" hümmm... elit klub
picur3ka
2011. február 17. 20:48
Hillary Clinton, kerem szepen. Kozolte honapokkal ezelott, hogy nem jon Mo-ra erre a micsodara, mer' a media torveny vagy a bekak szagosak, vagy mi nem. Az USA diktal az EU-ban.
küllő
2011. február 17. 19:06
Úgy látszik értékelték a "teljesítményüket" meg az alcsúti tapló bemutatkozását az EP-ben. Bravó!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!