Átnevezhetik a Moszkva teret

2011. február 02. 09:24

Megfontolja a főváros, hogy a Moszkva teret ismét Széll Kálmán térnek hívják - ahogyan 1951-ig nevezték. A régi név visszaállítását már többször kezdeményezték, a kérelmeket azonban mindeddig elutasították.

2011. február 02. 09:24

Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója a Hír TV-nek elmondta: a főváros megfontolja a Moszkva tér régi nevének visszaállítását. A Moszkva teret eredetileg Széll Kálmán térnek hívták - 1951-ig. Többször kezdeményezték a régi név visszaállítását, legutóbb már Tarlós István hivatali idejében.

A kérelmet azonban elutasították. A nemleges választ Ráday Mihály volt SZDSZ-es képviselő titkárságán írták meg, nem egészen egy hete, és az a Szeneczey Balázs írta alá, aki Horváth Csaba MSZP-és főpolgármester-jelölt titkárságvezetőjeként dolgozott. Ekkor Horváth még a második kerület szocialista polgármestere volt. Az irodavezető az elutasításkor úgy fogalmazott, a Moszkva tér elnevezést az elmúlt 59 évben már megszokták, szokja meg a kérelmező is.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polgár
2011. február 02. 18:32
Én az oroszok helyében már rég tiltakoztam volna, hogy Budapest legszörnyűbb szutyok terét ne nevezzék Moszkva térnek.
Csigorin
2011. február 02. 15:45
Mert pont arra van penz hogy nevtablakat cserelgessenek. Ne ismeteljuk mar meg ugyanazt a baromsagot mint 90ben, ott is csak a szobordontogetessel meg utcanevvaltoztatassal foglalkoztak kozben az orszag meg szepen csodbement. Mi lenne ha eloszor a konyvet irnank meg es csak utana szinezgetnenk a borito mintazatat?
Trükkök Százai...
2011. február 02. 15:04
Fülkések Tere,nna.
nick89
2011. február 02. 14:25
Az Orczy tértől a Mázsa térig meg nevezzük el Illegális Adó- és Vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetnek! Ajánlott olvasmány a http://www.harommajom.hu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!