Zuschlag: Húsz év bűneit nem lehet rajtam számon kérni

2011. január 14. 11:03

Pénteken, az utolsó szó jogán felszólaló Zuschlag János tagadta a bűnszervezet vádját és az üzletszerű csalás minősítését.

2011. január 14. 11:03

Az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját nem lehet rajtam számon kérni” - fogalmazott tárgyalásán Zuschlag János. Az egykori szocialista politikus hangsúlyozta, hogy nem bűnszervezetben és nem személyes haszonélvezés érdekében követte el a csalást, lobbizásánál nem történt törvénysértés.

A volt politikus szerint az elsőfokú bíróság számtalan tanúvallomást félreértelmezett. Önkényesen választotta ki a tanúkat, akiktől idézett az ítéletben, és szerinte a vallomásokból is úgy emelt ki részleteket, hogy azok értelme megváltozott. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság példát akart statuálni a büntetés kiszabásánál, és nem vette figyelembe a kárenyhítését, a megbánást, és azt sem, hogy már három és fél éve van előzetes letartóztatásban - fogalmazott az elsőrendű vádlott.

Katus Ferenc, első fokon öt év hat hónapra ítélt harmadrendű vádlott úgy nyilatkozott: „Az én tudtommal és beleegyezésemmel nem történt bűncselekmény.” Katus szerint az ügyészség igyekezett irányítani a tanúvallomásokat, különösen a Lados István másodrendű vádlott által elmondottakat, aki szerinte a vádalku reményében beszélt.

Az elsőfokú ítélet értelmében Zuschlag és társai civil szervezetek révén szabálytalanul használtak fel több mint 72 millió forint közpénzt. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság folytatólagosan elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt 8 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte Zuschlagot.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. január 15. 17:07
Nem akarok én semmit bagatellizálni, sem a tetteit, sem a megjegyzéseit - de az egész már valahogy tényleg kezd átmenni szánalmasba. Lassan úgy vagyok vele, mint a viccbeli Kohn, akivel Grünné már sokadszorra akarja "megbosszulni" a hitvestársaik egymással való félrelépését: - Tudja, kedves Grünné, én tulajdonképpen már nem is haragszom...
magnamater
2011. január 14. 15:12
Köszönheti az ember a bajt nem másnak, mint saját butaságnak ha nem tud parancsolni a szájnak nem ismeri fel, neki milyen szerepet szántak elébb, mint mi kutyánk kölkének, kedveztek aztán meg bűnbaknak megtettek
pityesz74
2011. január 14. 15:07
"Aki hülye haljon meg"Akinek megért 50-millát a halgatás, az ülje le,a védecének a részét is,Ha rajtam mulna még egy tizes fegyházzal me spékelném,vagy vádalku!Szerintem dalolna a kis hülye,és az egész rohadt bagázs mehetne a kaptárba!!!
Winston Smith
2011. január 14. 14:45
Az meg teljesen egyértelmű, hogy a cusira azért adták meg a kilövési engedélyt, mert vicceskedett. több okból is hasznos lépés volt: -némileg leeresztették a gőzt-az emberek látták, hogy "azért csak van igazság, hisz egy szoci is rács mögé kerülhet" - a zsidóknak megmutatták, hogy "lássátok, így bánunk az 'antiszemitákkal'" - jó pont szerzése -nameg rávertek még néhány balhét, és megfenyegették/megvesztegették, hogy vagy elviszi őket (nem dobja föl a felelősöket), vagy pedig a börtönben csúnya balesetek várnak rá/vagy ha kiszabadul, akkor kap egy takarékkönyvet párszáz milkával. -így néhány szoci megmenekült, cusi vitte a balhét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!