TGM megsajnálta Orbánt

2011. január 20. 10:13

Megsajnálta Orbánt tegnapi európai parlamenti szereplése miatt a Zöld Baloldal elnöke, ennek ellenére tartja a véleményét arról, hogy hazánkban rendkívüli következetességgel épül ki egy új rezsim, amelyben nem lehet demokratikusan, békésen és törvényesen módosítani, amit létrehoznak.

2011. január 20. 10:13

Tamás Gáspár Miklós, a Zöld Baloldal elnöke szerint rendkívüli következetességgel épül ki egy új rezsim, amelyben nemcsak korlátozzák a szólásszabadságot, hanem ennek helyére egy működő, összefüggő propagandaközpontot állít a kormány. Olyan helyzetet alakítanak ki, amelyben nem lehet demokratikusan, békésen és törvényesen módosítani azt, amit most létrehoznak. Ez pedig olyan konfliktus alapjait teremtheti meg, amibe belegondolni is rettenetes - fogalmazott a filozófus.

„Nem vagyok Orbán Viktor híve, de szörnyű volt látni azt a megaláztatást, amin keresztül kellett mennie a miniszterelnöknek. Legalább 20 beszédben bírálták őt, amit másfél órán keresztül végig kellett hallgatnia. Egy ilyen nyilvános kudarc a világ színe előtt szinte hihetetlen, bizonyos értelemben tragikus volt a tegnap. Attól azonban, hogy megsajnáltam a miniszterelnököt, nem változik politikai szembenállásom” - mondta a filozófus a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

A magyar médiatörvényről szerdán az Európai Parlamentben Lothar Biskyvel, a szélsőbaloldali frakció elnökével tartott sajtótájékoztatóján Tamás Gáspár Miklós újságírói kérdésre elmondta, hogy kis példányszámú lapokban - és szerinte a Népszabadság is ilyen - nyugodtan megjelenhet az a mondat, hogy „Baszd meg, Orbán!”, a televízióban és az elektronikus médiumokban azonban már nem. Szerinte a médiatörvény célja, hogy a médiában csak egyetlen politikai vélemény jelenhessen meg.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. január 22. 13:09
Azért a magyar ellenzéknek mennyire égő már, hogy saját erőből képtelen bármire, és még a külföldi - nagyon durva - segítség is a visszájára fordul. Nem lennék most a helyükben! :)
gtc376
2011. január 21. 22:10
Tamás Gáspár Miklóssal én egyetértek.
HSL
2011. január 20. 23:54
Tehetetlen Gondolatbűvész Marxista
Claypool
2011. január 20. 23:20
TGM nadrágszíj nélkül hordja a farmert , és zokni nélkül az alkalmi cipőt. Szó szerint. Ha így folytatja , hamarosan hordóban fog lakni , és akkor aztán jaj a jobboldalnak!!!! :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!