Százmilliós területhasználat

2011. január 26. 10:23

Budapesten minden területhasználatért fizetni kell. A Hajógyári sziget és a Hősök tere sem kivétel - pénzt követel értük a főváros.

2011. január 26. 10:23

Nem csak a Sziget fesztivál, a Nemzeti Vágta megrendezése is veszélybe került. Az idei megrendezéséhez a főváros százmillió forintos területhasználati díjat szabott ki.

A Hősök terén ingyenesen látogatható rendezvény után területhasználati díjat fizetni olyan, mintha a margitszigeti vagy a szabadsághegyi sétautakra is kivetnék a közterhet - fogalmazott Tamás István, a versenyt létrehozó és szervező Vágta elnöke.

A Vágta márciusban előfutamokkal kezdődne, és a döntőre a szervezők egy speciális futamot is terveztek, ám az új kiadások felboríthatják ezt is.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. január 26. 20:48
Vajon miért a Hősök terén kell ezt rendezni? Van az országban elég hely, ami alkalmas. Az első autó és motorversenyek is a Városligetben voltak, mert a nézőknek ott volt közel és ki panaszkodik, hogy már nincs ott?
Csigorin
2011. január 26. 16:30
Fogalmi gubanc van. Ne keverjuk az ingyenest a kozhasznuval. Attol hogy egy rendezveny ingyenes, meg nem feltetlenul jelent hasznot a koz szamara. Turistalatvanyossag stb - ott lehet rola szo, hogy elengedjek a dijat a kozhasznusagra valo tekintettel. Vagy pl a Voroskereszt verado akciot akar tartani mondjuk a Hosok teren. De attol hogy valami nem belepos, meg miert kellene ingyen kozteruletet kapnia? Tfh en bulit rendezek a szomszed garazsaban, aki ezert tolem penzt akarna kerni, en meg felhaborodok hogy hatde vaze, nem szedek belepot, nekem ezen nincs hasznom...
gentry
2011. január 26. 13:57
Fizessen mindenki, aki területet használ, de a főváros reális árat kérjen.
StG
2011. január 26. 11:22
A nemzeti vágtának akkor lőttek - hacsak nem lesz olyan szponzor, aki kicsengeti a területhasználatot. A fizetős tribünökre az előző években se volt elsöprő igény, viszont ezzel legalább a külső íven kizárták az ingyenes nézőket a pálya 90%-áról. Ingyenesen lehetett nyomulni a belülről, a téren. El nem tudom képzelni, hogy a jegyvételt/kezelést hogyan lehetne menedzselni, mert azért az se járható, hogy beléptetőkkel zárják körül az egészet (ideértve az Andrássy út, a Városliget és az 56-osok tere egy részét is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!