Szanyi: A kormány pofátlanul zsarol

2011. január 11. 15:13

Magánnyugdíjpénztár-tag marad Szanyi Tibor. A szocialista politikus az MTV Ma Reggel című műsorában arról beszélt, hogy szerinte a kormány zsarolja a munkavállalókat azért, hogy lépjenek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. Leszögezte azt is: nem baloldaliság kérdése, hogy védi a megtakarításait őrző magánnyugdíjpénztárakat.

2011. január 11. 15:13

Szanyi Tibor az MTV Ma Reggel című műsorában kijelentette: marad a magánnyugdíjpénztárában, ezzel demonstratívan felmutatja, hogy egy 15 éves, viszonylag egyensúlyi rendszer szétveréséről van szó. Hozzátette: a kormány a legpofátlanabb módon zsarolja az egész dolgozói közösséget Magyarországon, ami szerinte elképesztő.

AZ MSZP-s politikus szerint a kormány hamis levelet küldözget a nyugdíjfolyósítóval, az állami intézményekben a főnökök a folyosókon rohangálva figyelmeztetik a dolgozókat, hogy aki nem lép vissza az állami rendszerbe, az ki van rúgva. A munkaadók pedig rettegnek, hogy ha munkavállalóik nem lépnek vissza, akkor APEH-ellenőrzést kapnak. Szanyi Tibor szerint mindez megfélemlítés.

Arra a kérdésre, hogy baloldaliként miért védi a magánnyugdíjpénztárakat, Szanyi azt válaszolta: nem baloldaliság vagy jobboldaliság kérdése az, hogy ha van megtakarítása, azt ne lopja el senki.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
láma szeme
2011. január 12. 00:03
Na látom, az Agitprop osztály egyre több aktivistát fizet. A kollektivizálás mikor indul be, súgjátok már meg!
kulalak
2011. január 11. 23:32
Bele akart kerulni a hirekbe. Elo pelda, hogy miert kellett a kotelezo-manyupokat kifeheriteni (neked jo Tibikem de sokkal tobb embernek nem). Hianyozni fog a bevetel igy akar arcvesztes mellett is kepes ugynokolni mellettuk. Vergodni mindenki kepes. Egni tudni kell:)
OrangeOrder
2011. január 11. 22:56
Ezek a táskás szemek...
HSL
2011. január 11. 21:44
egy hordó rumot a kapitánynak... attól lenyugszik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!