Semjén újraszabályozná a fegyvertartást

2011. január 06. 11:55

Semjén Zsolt módosítaná fegyvertörvény némely rendelkezését, amelyeket méltánytalannak tart a vadászokkal szemben.

2011. január 06. 11:55

Semjén Zsolt a tavaly év végi tisztújításon lett az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. Véleménye szerint igazságtalan a fegyvertörvény némely rendelkezése a vadászokkal szemben, ezért a közeljövőben módosítást fog javasolni.

Az a helyzet, hogy ami ma fegyverügyben Magyarországon van, az az 1957 után kitalált rendszerben gyökerezik, ami politikai okból rettegett attól, hogy az állampolgároknál fegyver legyen. Ezen túl kell már lépni, hiszen statisztikai tény, hogy vadászfegyverrel nem követnek el bűncselekményeket – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Semjén.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Norbert
2011. szeptember 28. 07:09
Tisztelt Véleményezők! A vadászat nem csupán az igen gazdagok sportja, hanem egyszerre a szegényebbek szenvedélye is. Jómagam bérkilövő vadásztársasággal jutok el vadászni 6 alkalommal egy évben. Történt aztán, hogy egy autóbaleset kapcsán ( ahol vétlen voltam) megvádoltak garázdasággal! Azért mert az ittas sofőrrel üvöltöttem!!! Az eljárás elindítása után bevonták az engedélyem, 3 évig nem kapom vissza!!! Ez a minimum. Egész évben foglalkozom a kutyámmal, képzem, felkészítem, hogy eljussak néhány alkalommal és a szenvedélyemnek élhessek! Egy toll-vonással elvették tőlem tegnap. Erről beszél Semjén Zsolt! A rendőrségen őrzik nekem fél évig a fegyvereket ( amit örököltem ) összesen napi közel 2500.- ért. Az pedig barátok közt is 75000.- per hó. A mai rendszer szerint már akkor bűnös vagy amikor még nem! HA nem csináltál még ilyet s "intézkedés történik" megrovás, próbára bocsátás, akkor is 3 évig nem vadászhatsz!!! Ezalatt elveszted a tagságod, kiesel a körből, elveszíted a lehetőségedet. Ez normális???
honphibu
2011. január 06. 15:11
Arról nem is beszélve, hogy mostanság tényleg a szalonkavadászat körülményei a legégetőbbek az országban. Nem csodálkoznék, ha egy-két vörösiszapos vagy lakáshiteles ezek után legszívesebben egy péklapáttal kergetné egy kerekerdőben a szalonkák után.
==T==
2011. január 06. 14:26
Nemzetközi tapasztalatok szerint, ott ahol szigorítottak a fegyvertartás szabályain, ott egyértelműen nőtt az erőszakos bűnesetek száma, míg ott, ahol liberalizáltak, ott jelentősen csökkent. Az USA-ban is abban a tagállamban az alacsonyabb a bűnözés, ahol szabadabb a fegyvertartás. EGY KIS TÉNYANYAG: http://www.kezifegyverek.gportal.hu/gindex.php?pg=27694820 grafikonok is vannak a link mögött.
Gaudi
2011. január 06. 13:43
"Ökör. A romák elleni gyilkosságsorozatot egy vadásztól elrabolt vadászfegyverekkel követték el." "Semmilyen Zsoli nem beszél igazat. Mert az a vadász, aki tavaly a kis házikedvenccel lőtte le az asszonykáját, meg hát a könnyed sorozatgyilkosság is vadászfegyverrel történt." A helyzet a következő. A fegyveres bűncselekmények elenyésző részét (1% alatt) követik el a saját tulajdonban tartott, engedélyes fegyverrel. Az, hogy egy rabolt, vagy feketén vett vadászfegyverrel bűnözik valaki, az ne hogy már a vadászok hibája legyen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!