Pert vesztett Dávid Ibolya

2011. január 18. 12:25

A Fővárosi Bíróság szerint az egykori MDF-elnök jogtalanul hozta nyilvánosságra az UD Zrt. egyik vezetőjének Csányi Sándorral folytatott telefonbeszélgetéséről készült leiratot.

2011. január 18. 12:25

Pert vesztett Dávid Ibolya az UD Zrt.-ügyben kedden. A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint az MDF egykori elnöke jogsértő módon hozta nyilvánosságra az UD Zrt. egyik vezetőjének Csányi Sándor OTP-elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről készült leiratot 2008. szeptember 12-i sajtótájékoztatóján.

Bár Tóth János felperest a sajtótájékoztatón nem nevezte meg, a bíróság szerint mégis egyértelműen beazonosítható volt, miután pedig magánbeszélgetését engedélye nélkül nyilvánosságra hozták, a súlyos személyiségi jogi jogsértés megvalósult. A felperes 15 milliós nem vagyoni kártérítést kért a polgári perben, ám erre bizonyítást nem ajánlott fel, így csupán 1,2 millió forintot ítéltek meg neki.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2011. január 19. 11:30
e_r: rosszul emlékszel. Az úgy volt, hogy a fideszes jelöltet egy manipulált felvétel segítségével megvádolt az MDF-es. Aztán később kiderült a turpisság, hogy nem a fideszes zsarolt (ráadásul a kialakult helyzet miatt a fidesz leléptette a jelöltjét), hanem az MDF-es hamisan vádolt (miután a bíróság előtt meghallgatásra került az eredeti, teljes hangfelvétel). Esetleg rosszul akarsz emlékezni....
56október
2011. január 19. 10:35
Ibolya vehetné ezt az egészet úgy, mint aklimatizálódási lehetőséget a közeljövőhöz. Mert azért lesz itt még egy-két elvesztett per, főleg, lesz még itt egy-két sikeres büntetőeljárás! Mindközönségesen: szokja a szívást...
littlesys
2011. január 19. 09:22
ő tönkretette az mdf-et! Szdsz, mpsz megbízásával.
1120
2011. január 19. 00:59
A képben benne van a lényeg: SZÍVÁS! :D D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!