Megsemmisítik a 7. kerületi csendrendeletet

2011. január 31. 11:30

Új csendrendelet megalkotására készül az erzsébetvárosi képviselő-testület, miután a fővárosi közigazgatási hivatal szerint jogsértő volt az előző szabályozás: a jegyző bármelyik szórakozóhely éjféli bezárását elrendelheti, ha a szomszédos társasházak többsége ezt kezdeményezi.

2011. január 31. 11:30

Vattamány Zsolt polgármester szerint a nyáron elfogadott csendrendelet nem oldotta meg sem a lakók, sem a vendéglátósok problémáját, inkább csak PR-értéke volt - számol be a Helyi Téma. A rendelet óriási felháborodást okozott, Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület (AZÉRT) például leginkább azt kifogásolta, hogy a korlátozás indokát sem a társasházak, sem a jegyző nem köteles megjelölni, így előfordulhat, hogy önkényesen zárják be a helyeket. A szervezet az Alkotmánybírósághoz és a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz fordult.

„Ha a közigazgatási hivatal szerint valóban jogsértő, hatályon kívül helyezzük a csendrendeletet” - mondta Vattamány Zsolt polgármester. Hozzátette: teljesen új szabályozást szeretnének elfogadni, amit széleskörű egyeztetés előz meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!