Leváltják a budapesti főkapitányt?

2011. január 14. 08:23

A Népszava úgy tudja: a fővárosi rendőrség berkein belül nyílt titok, hogy legkésőbb fél éven belül leváltják a mindössze fél éve kinevezett Tóth Tamást. A budapesti rendőrkapitány kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter nem támogatta.

2011. január 14. 08:23

Hamarosan menesztik a fél év kinevezett Tóth Tamást - tudta meg a Népszava. A lap szerint a budapesti főkapitány ugyan haladékot kapott, ám a rendőrség berkein belül korábban már kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják. A leváltásra akár már februárban sor kerülhet, mások szerint viszont csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóthot - addig viszont csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

A július 1-én hivatalba lépett Tóth kinevezését Pintér Sándor nem támogatta. A főkapitány állítólag feszült viszonyban van közvetlen munkatársaival. Ebben szerepet játszhat, hogy az elmúlt fél év alatt szinte valamennyi fővárosi kerületi kapitányt, illetve fontos rendőri vezetőt menesztett vagy távozásra késztetett. A helyzet megoldása érdekében a belügyi tárcának várhatóan lépéseket kell tennie, hogy reaktiválják azokat az értékes szakembereket, akik Tóth miatt távoztak a testülettől. A Népszava információi szerint Tóth utódjaként legtöbben Fülöp Valtert említik, aki jelenleg bűnügyi igazgató a főkapitányságon.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aetius
2011. január 14. 11:44
Hatalmas kamu. Beszélgettem egy rendőrségi ismerősömmel és azt mondta, hogy egy rohadt szó sem igaz ebből. Ezt a faszit utoljára váltanák le a rendőri testületben. A Népszava megint a feszültséget próbálja kelteni. Nem sok sikerrel :D
nyugalmazott tanár
2011. január 14. 09:05
Leváltják. 12 év múlva. Ha valakit le akarnak váltani, akkor azt leváltják és nem a Népszavába butkolt suttogó propagandával közlik. Lehet, hogy a Népszava klientúrájának jól jönne a hír, - nehéz lesz kitalálni az okát :-), - de ezek a vágyak és a tények megint nem találkoznak a szoclib berkekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!