Felfüggesztettet kaptak a rendőrök

2011. január 26. 16:09

Fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két rendőrt, akik a 2006. október 23-i tüntetésen megvertek egy férfit.

2011. január 26. 16:09

Jogerősen fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla két rendőrt, mert a 2006. október 23-i utcai demonstráción megvertek egy férfit - értesült a Hír TV. A vádlottaknak távozniuk kell a rendőrségtől is. A bíró indoklása szerint minden rendőrnek meg kell tanulnia, hogy jogállamban csak törvényes keretek között alkalmazhat erőszakot.

A felmentésért, illetve enyhítésért fellebbező védelem azt kifogásolta, hogy megint kisrendőrökön verik el a port, akik a testi épségüket is kockára teszik a parancs végrehajtása érdekében.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. január 26. 20:41
Eddig oké, de nehogy ők legyenek az augusztus 20-i meterológusok.
marko11
2011. január 26. 19:07
Fél év felfüggesztett két kisrendőrnek? Ez vicc! Gergényit nem találják? Vagy az ötletgazdát? Aki kitalálta, hogy ijesszünk rá egy kicsit az emberekre. Néhány autó felgyújtása ezért nem nagy ár. Jut eszembe (hogyhogy? hogyhogy nem!) Gyurcsány. Volt eü. minisztere, Molnár írta, hogy a tervezett eü. "reform" előtt Gyurcsány felvetette neki, hogy nem kellene-e néhány orvost lecsukni? (Hogy ne legyen olyan nagy a pofájuk!) Következmény: semmi! Bolond Ferkó bloggerkedik.
virág andrás
2011. január 26. 17:39
Ha egy mindennel fölszerelt rendőr (akár kicsi, akár nagy) indokolatlanul össze-vissza ver bárkit, azt nevetséges aljas dolog felfüggesztett börtönbüntetésre ítélni, azonnal le kell csukni, Ez az ítélet nem más, mint mosdatás és a személyi felelősség elkenése. Ami viszont érdekesebb ennél is: miért verekedtek? Két eset lehet a híradásból kiindulva: önkényes, törvény- és szolg.szabályzat-ellenes magatartás, vagy parancsra. Ám a parancsoló személyéről nincs információ. Ezek szerint vagy nem volt parancsuk, vagy volt, de letagadják. Ezek bocsánatos bűnök? Nem! Mindkét verzió elégséges alap a börtönben letöltendő szabadságvesztéshez. Vagy csak az újságírókat fogják lecsukni, ha nem adják ki az informátoraikat? Nem véletlen, hogy ilyen tapintatosak a rendőrökkel. Lehet, hogy holnapután meg kell ismételni a produkciót.
56október
2011. január 26. 17:09
Igen, kezdetnek megteszi, bármilyen gyenge kezdet is ez. Azt azért tisztázzuk, hogy egy rendőr számára (illetve a többi rendőr számára) visszatartó ereje kizárólag a letöltendő szabadságvesztésnek van, ahol ugyebár egy cellában kell esetleg papásmamást játszani Lakatos-Kolompár Hozé Armandóval... A "kisrendőrök" pedig Istent játszottak azon a napon (ezek is!!), úgyhogy ne rinyáljanak! A felelősség nem rendfokozat kérdése!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!