Őrizetben Koltai Gábor

2010. december 08. 21:05

Koltai Gábor filmrendezőt és három producert őrizetbe vettek, mivel a gyanú szerint fiktív számlákkal igazolták bizonyos filmek állami támogatásának elköltését.

2010. december 08. 21:05

Az MTV Híradója közölte: őrizetbe vették Koltai Gábor filmrendezőt. A filmes ellen tavasszal indított nyomozást az Adó és Pénzügy-ellenőrzési Hivatalfeljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője elmondta: különböző filmforgalmazó és filmértékesítő társaságok offshore cégek segítségéve mintegy 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. Koltai ügyében négy film számláit vizsgáljál, mivel a gyanú szerint fiktív számlával igazolták az állami támogatás elköltését. Három producert előzetes letartóztatásba helyeztek, két gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. december 13. 18:34
Drága aranyos mandiner szerkesztők!!!! P.Koltai Gábor filmproducer, s nem rendező. A rendező neve: Koltay Gábor.
narmer
2010. december 09. 11:30
Imi: fojtani
hátakkor
2010. december 09. 10:22
Hiller féle film támogatás.. Till Ati filmjére a rokonságot is alig tudta össze esemesezni.. pár 10 milla, Tillárom.
MakkA
2010. december 09. 07:59
Engem az zavar, hogy több mint kétmilliárdot eltüntettek, és a baráti körük meg anyázik a költségvetés körül, hogy ez miért kap, az miért kap. Pár ilyen ügy, és nem is van ktsgvetési hiány. (Tényleg, az ilyet le lehet írni az állam könyvelésében, hogy - mondjuk - ellopták?) MA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!