Csökkent Orbán népszerűsége

2010. december 22. 09:44

A Szonda Ipsos legújabb felmérése szerint ugyan még mindig Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, ám csökkent kedveltsége. Gyurcsány Ferenc ezzel szemben jön föl - bár még mindig az utolsó előtti helyen áll.

2010. december 22. 09:44

A Szonda Ipsos közvélemény-kutatása alapján még mindig Orbán Viktor áll a népszerűségi lista élén 47 ponttal - igaz, ez 5-tel kevesebb, mint az előző felméréskor. Gyurcsány Ferenc tetszési indexe ezzel szemben 3 ponttal 21 pontra emelkedett, de így is a lista utolsó előtti helyén áll. Martonyi János népszerűsége esett a legnagyobbat, 6 pontnyit. A listán Orbánt Schmitt Pál és Kósa Lajos követi.

5-5 ponttal csökkent Navracsics Tibor és Matolcsy György, néggyel pedig Schmitt Pál, Tarlós István, illetve Pokorni Zoltán és Varga Mihály népszerűségi indexe is. A szocialisták közül Mesterházy Attila pártelnök a legnépszerűbb, de az ő tetszési indexe is esett két pontot - ahogy Schiffer András és Semjén Zsolt mutatója is. Kövér László és Fellegi Tamás  népszerűsége csak 1-1 ponttal kevesebb, míg Bajnai Gordon volt kormányfő és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő megítélése változatlan maradt.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lacc78
2010. december 23. 13:31
"Dávid Ibolya ugyan Parlamenten kívüli politikus, mégis muszáj volt bevennünk, hogy legyen, akit a Feri meg tud előzni."
drieno
2010. december 22. 16:34
összehasonlításul: "Bár 2006-ban Sólyom László köztársasági elnök négy alkalommal is vezette a népszerűségi listát, az elmúlt évben ő könyvelhette el a legnagyobb népszerűségcsökkenést, 18 pontot veszített. Gyurcsány Ferenctől a 6-10 pontos kormánypárti veszteségátlaghoz képest is többen fordultak el, 15 ponttal szerzett kevesebbet decemberre az év elejéhez képest. A kormánypártiak veszteségei nem jártak együtt az ellenzékiek népszerűségnövekedésével - írta a Népszabadság." mondjuk, minőségi különbség van az 5% meg a 15% között, pont egy nagyságrend.... már ha egyáltalán el lehet hinni bármit a sandaipsosnak
kérdés
2010. december 22. 15:35
Az én környezetemben nem csökkent Orbán népszerűsége. Má' megint bubuzni akarnak?
bakszakáll
2010. december 22. 15:28
Itt van a legfrissebb közvélemény-kutatás. http://nezopontintezet.hu/aktualis/unnep-es-remenyek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!