Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

MTV-ostrom: hét férfit ítéltek el

2010. december 10. 16:01

Hét férfit ítélt el jogerősen pénteken a Fővárosi Bíróság a 2006-os tévéostrom miatt. Egy visszaeső kivételével mindannyiukat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

2010. december 10. 16:01

Hét férfi ítélt el jogerősen a Fővárosi Bíróság pénteken a Magyar Televízió székházának 2006-os ostroma miatt. A bíróság közérdekű üzem megzavarása miatt - egy visszaeső férfi kivételével - mindannyiukat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A perben korábban 40 vádlott állt a bíróság előtt, másodfokra 21 vádlott ügye került. Ezeket a bíróság azért tárgyalja külön, mert nem látták biztosítottnak, hogy valamennyi vádlott ügyvédje egyszerre jelen legyen a tárgyalásokon.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lancelotbeka
2010. december 12. 13:16
Ott voltam az ostromnál.A tartalék rendőri egységek azért nem avatkoztak be,mert nem kaptak rá engedélyt.a székháznál levő rendőröket a kormány beáldozta,hogy utána a társaiért bosszút lihegő rendőrök brutálisan szét tudják verni okt.23-án az embereket és így többé jelentős tömegek ne akarjanak utcára menni.Előre meg volt írva a forgatókönyv.
Dr. Kotász
2010. december 10. 18:55
Heten maradtak,mint a gonoszok...
drieno
2010. december 10. 17:46
vajon hogy kerültek a pécsi irodista rendőr adminisztrátorok a tv székházba szolgálatra? miért nem avatkozott be a "forradalmi rendőr ezred", amikor ott voltak egy utcányira - hírtv még mutatta is őket? miért nem menekültek a rendőrök, a bent lévők a mindvégig szabad hátsó kijáratnál, amikor nyilvánvaló volt, hogy nem képesek a feladatot megoldani, miért nem evakuálták őket és a tv-ben dolgozókat? a rendőr vezetés miért nem intézkedett erősítésről, miért akadályozta meg, hogy a hátul lévő kiképzett erők beavatkozzanak, illetve az eseményeket látva önként szolgálatra jelentkező rendőröket miért nem szervezte egységbe és vetette be őket? a későbbi intézkedések során a rendőrség miért nem alkalmazott alapvető tömegoszlatási technikákat, miért nem emelték ki, szigetelték el egyetlen alkalommal sem a hangadókat? miért nem alkalmaztak elszigetelő, bekerítő technikákat egyszer sem a későbbi zavargások során sem, hogy lehet, hogy egyetlen gyújtogatót sem bírtak kézre keríteni, viszont az egész városon keresztül bújócskáztak a randalírozókkal? egy kb ötven fős társaságból csak ennyi volna azonosítható a felvételekről, vagy a többi 30 parancsra vett részt az ostromban? még lenne pár ezer kérdésem, amelyikre az a válasz, hogy mert nem akarták, mert utasítást kaptak, hogy ne tegyék stb.
trendo
2010. december 10. 16:59
Kretén összeesküvés-elmélet gyártók! Ti még a komcsi nyuggereknél is hülyébbek vagytok! Ha a TV-székház ostroma egy Gy.F. által szervezett provokáció lett volna, akkor nem a Hír TV vezényli a helyszínen... balfékek! Vagy már Széles Gábor is III/III-as szerintetek? De ami a legfontosabb: az Európa-szerte sugárzott képektől pszichológiai hatásától is megtámogatva, a regnáló kormánynak minden hatalmi logika szerint "joga" lett volna: - rendkívüli állapot, kijárási tilalom, statáriális ítélkezés bevezetésére - politikai ellenfelei azonnali letartóztatására vagy másfajta megfélemlítésére Történt ilyesmi? Nem. Nos, ez is csak azt mutatja, hogy szó nem volt "baloldali" puccsról. Max. szélsőjobboldali kísérletről. Ez utóbbi már csak azért is valószínű, mert pont olyan ostobán volt megszervezve, mintha csak a Mandiner kommentelő közösségének Kávéházi Konrád szoc.brigádja állította volna össze a taktikai terveket.:)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!