Életfogytiglanra ítélték a móri bankrablót

2010. december 09. 13:48

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a móri bankrablás egyik résztvevőjét, Weiszdorn Róbertet. Legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

2010. december 09. 13:48

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Weiszdorn Róbertet csütörtökön jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt. A férfi legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A bíróság döntésével helyt adott az ügyészi indítványnak és 10 évvel megemelte a feltételes szabadlábra bocsáthatóság időtartamát.

A táblabíróság előre kitervelten, társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Weiszdorn Róbertet. A vádlott maga, és öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László nevében is bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól, valamint saját családjától. Hangsúlyozta: ő nem gyilkolt meg senkit.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. december 10. 07:22
Na, erre mondják, hogy bent fog megrohadni... Ha annyira ellenére lett volna az ártatlan emberek kivégzése, amit a haverja csinált, akkor agyonlövi a társát, és lelép a pénzzel. Ezzel megmenthetett volna 8-9 embert, és a lelkiismeretét. De ő inkább hagyta azt a barmot kibontakozni (lehet, be is segített neki), és nyugodt szívvel küldte el az embereket a bank bejáratától, mint hallottam. Nem kár érte. Ha van vér a pucájában, fellógatja magát, mert 40 év alatt megtébolyul, az tuti. Csak egy ötlet: a 20 éve nyugdíjazott akasztófák a börtönök padlásán pihennek. Biztos forrásból tudom...
Machiavelli
2010. december 09. 15:01
Most ezt tényleg nem értem, akkor mire ítélték volna azt, aki el is követte a gyilkosságokat? Igazán nem akarom védeni a fickót, de kurvára aránytalan az ítélet, mert valójában senkit sem ölt meg, csak nem mert szembeszállni a tettestársával, de ez is teljesen mindegy, mert nem ölt. Gyakorlatilag valódi életfogytiglant kapott és eléggé kizárt, hogy kegyelmet kapjon, valószínűleg 60 éves kora körül a börtönben fog meghalni. Innentől mi fogja visszatartani a bűnözőket a rendőrökkel folytatott élet-halál harctól? Hány rendőr fog meghalni az ilyen ítéletektől? Mert lesznek következményei, a zsivány úgy fogja gondolni, hogy nincs vesztenivalója és bármit megtesz, hogy el ne fogják. Nem kéne ennyire kiszolgálni az elvileg független bíróságnak a társadalmi igényeket és vérszomjat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!