Belháború az LMP-ben

2010. december 09. 13:23

Belső feszültségek miatt a napokban lemondott Scheiring Gábor LMP-s parlamenti képviselő országos választmányi tagságáról. A politikus úgy látja, hogy az elharapózó bandaháborúsdi a párt végét fogja jelenteni. Helyét a testületben a korábban póttagnak választott Karácsony Gergely veszi át.

2010. december 09. 13:23

Lemondott országos választmányi tagságáról Scheiring Gábor. Az LMP-s parlamenti képviselő szerint a választmány súlyos normákat sértett meg, törzsi logika által vezérelve méltatlan helyzetbe hozott embereket, destruált és bénított előremutató kezdeményezéseket. Helyét automatikusan a választmány póttagja, azaz Karácsony Gergely veszi át - írja az Index.

Scheiring Gábor hétvégén elküldött levelében ír arról, hogy megváltozott a légkör a választmányban, „konzervatív” és „baloldali” tömbre szakadt a tagság. Lemondását is az alapozta meg, hogy a „konzervatívok” leszavazták Tordai Bence delegálását a stratégia-előkészítő bizottságba. Mint fogalmazott, ezzel a döntéssel a választmány búcsút intett a józan észnek, „ezért nekem búcsút kell intenem a választmánynak”.

A politikus úgy látja, hogy ez az elharapózó bandaháborúsdi az LMP végét fogja jelenteni. Scheiring úgy érzi, hogy baloldali skatulyába került, és a választmány egy része úgy viszonyult hozzá, mint „valaminek az egyik fő képviselőjére, akire gyanakvással kell tekinteni”. Ennek ellenére a Tordairól szóló döntésig hitt a bizalom helyreállításában, most pedig azt reméli, hogy visszalépésével megnyitja az utat a testület „újraalapítása” előtt.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. december 10. 19:30
"A politikus úgy látja, hogy ez az elharapózó bandaháborúsdi az LMP végét fogja jelenteni. " Etnikai háborúról beszélni pontosabb meghatározás!
predator
2010. december 10. 13:15
Az országgyűlés legjelentéktelenebb pártjában belvihar van. Húha. Most mi lesz. Amúgy jó háborúzást.
Tamas
2010. december 10. 09:51
Meg sem kellet volna alakulniuk !
Ricochet
2010. december 10. 09:37
Haladunk, fiúk, haladunk! Most jön az LMP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!