OVB-s nem a szocialisták népszavazásaira

2010. november 15. 17:48

Nem hitelesítette az OVB a szocialista párt új alkotmánnyal, illetve magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseit.

2010. november 15. 17:48

Az Országos Választási Bizottság (OVB) nem adott zöld utat az MSZP új alkotmányról szóló országos népi kezdeményezésének. A testület hétfő esti ülésén nem hitelesítette a szocialisták által benyújtott aláírásgyűjtő ívet sem, az OVB tíz tagja közül csupán négyen támogatták a kezdeményezést.

Az MSZP tervezetét korábban magánszemélyként Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció platformjának tagja nyújtotta be. Az aláírásgyűjtési íven az áll: „Kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra”. Az OVB elutasító határozatát az Alkotmánybíróságon lehet megtámadni.

A testület elutasította a szocialisták magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos kezdeményezéseit is, az OVB tíz tagja közül az egyik kérdés hitelesítését hárman, míg a másik kettőt csak egyedül a szocialista delegált támogatta.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. november 16. 10:35
Nem vették még észre a szocik, hogy tüntetni, népszavazni csak a fanatikus pártrajongók járnak, normális emberek nem. Fanatikus rajongója pedig nagyobb tömegben csak a Fidesznek van, kisebb számban a Jobbiknak, illetve van egy nagyon vékony nyugger réteg a szocik mellett, oszt jónapot.
hátakkor
2010. november 16. 08:20
Várható volt.. Szociknak pedig milyen jól jött volna egy egymás utáni hatodik bukta.. (önkormányzati, szociális népszavazás, EUparlamenti, országgyűlési, önkormányzati)
Kaducsa
2010. november 16. 01:56
Most mi a tökömet akarnak népszavazni? A pufajkáskormány egy törvénnyel kötelezte a fiatalokat a magánnyugdijpénztárba. Nem volt lelkiposta, apelláta, választás: kötelezővé tették. Most mi a fasznak játsszák meg magukat?
Negue
2010. november 15. 23:31
Nnna ! Jól van ez így! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!