Ópusztaszeren írhatják alá az új alkotmányt

2010. november 26. 19:18

Az első magyar országgyűlés helyszínén írhatják alá az új alkotmányt - olvasható egy parlamenti indítvány indoklásában.

2010. november 26. 19:18

„A 2011-es év kiemelt jelentőségű, szimbolikusnak is tekinthető eseménye lesz az új Alkotmány megalkotása, amelynek aláírása az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhet meg” - derül ki Semjén Zsolt (KDNP) és Magyar Anna (Fidesz) a 2011. évi költségvetéshez kapcsolódó módosító javaslatának indoklásából.

A kormánypárti képviselők a jövő évi büdzséhez benyújtott indítványukban az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark támogatására háromszázmillió forint extratámogatást különítenének el.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
virág andrás
2010. november 27. 17:46
A magyar alkotmányos jogfolytonosságot kell helyreállítani! Hatalom nem alkotmányozhat!
GY. F.űegér
2010. november 27. 17:44
Már alá akarják írni??? Palibácsi még a preambulummal sem készült el... Most futott neki másodjára, csak az a fránya magyar nyelv ne lenne...
Kirke70
2010. november 27. 13:57
Alkotmányt? Miért ez az lesz? a Kövér úr szerint csak egy mondat lesz átemelve, csak nem tudom a többi hová lesz? Pl: vallás szabadság, élethez való jog, szólás szabadság stb stb bár akkor adózni sem kell, mert elméletileg azt sem emeli át:))) mert a mostaniban benne van, és ha csak egy mondat jön át akkor az nem fér bele:))) Na akkor most jön el a Kánaán, nem is kell jog ha kötelezettség sem lesz:)))
sky.net
2010. november 27. 12:44
csak aztán a helyhez méltóan érték hordozó ( és az értéket megvédeni is képes) legyen az az alkotmány... mert kijelenteni ez így jó meg az úgy jó ... ez egy dolog , de érvényre juttatni , működtetni , vagy akár erőszakos és negatív tendenciák ellenében kényszeríteni , az értékesnek vélt elvek szerinti pl cselekvést az már egy kicsit komolyabb feladvány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!