Döntenek a Lázár-csomagról

2010. november 16. 08:26

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján a képviselők döntést hozhatnak Lázár János három törvénymódosításáról, valamint a jövő és évi adózási szabályokról is.

2010. november 16. 08:26

Az Országgyűlés hétfőn hozhat döntést a jövő évi adótörvényekről, valamint Lázár János három törvénymódosításáról, melyek a 98 százalékos végkielégítési különadóhoz kapcsolódnak.

Lázár János módosításai alapján a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatállyal, minden 2005. január 1-e után kifizetett végkielégítés három és fél millió forint feletti részére vonatkozna. A három és fél millió forintos összeghatárba a szabadságmegváltás nem tartozna bele, ugyanakkor az állami és önkormányzati cégek vezetőinél alkalmazott összeghatár továbbra is két millió forint lenne szabadságmegváltással együtt.

Az Alkotmánybíróságra vonatkozó módosítás értelmében a szervezet a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről, valamint az illetékekről, járulékokról, a vámokról, és a  helyi adók központi feltételeiről szóló törvényeket csak különleges esetekben semmisíthetné meg. Ilyen esetnek  minősülne amennyiben az adott törvény sérti az élethez és emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelméhez való jogot, a gondolat, a lelkiismeret és vallás szabadságát, vagy a magyar állampolgársághoz kapcsolódó jogokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!